Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2046 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   03 Eylül 2015 - 16:18

Diyarbakırda tutuklanan İngiliz gazeteciler serbest

Büyüt
Küçült
Diyarbakırda tutuklanan İngiliz gazeteciler

Diyarbakırda gelişmeleri takip ederken gözaltına alınan ve 2nci Sulh Ceza Hakimliği tarafından, Silahlı örgüte üye olmayıp bilerek ve isteyerek örgüte yardımdan tutuklanan Vice News adlı internet haber kanalında görev yapan İngiliz gazeteciler Jake Hanrahan ve Philip John Pendlebury ile Iraklı tercümanları için yapılan tutukluluğa itiraz dilekçesi değerlendirildi.

İtirazı değerlendiren Diyarbakır 3üncü Sulh Ceza Hakimliği iki İngiliz gazetecinin tahliyesine karar verdi.

Mahkeme tercüman Muhammed İsmail Resulun ise elde edilen dijital veriler tam incelenemediği için tutukluluk halinin devamına karar verdi.

TERÖR ŞÜPHESİ DEVAM EDİYOR

Reutersa bilgi veren bir hükümet kaynağı, Iraklı mihmandarın tutukluluk hali devam ediyor onunla ilgili İslam Devleti ve terör bağlantısı şüphesi bulunuyor ama iki Vice News muhabiri serbest bırakıldı dedi.

Tutuklandıktan sonra önce Diyarbakır D Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevine gönderilen İngiliz gazeteciler daha sonra tercüman olmadığı gerekçesiyle Adana Kürkçüler Cezaevine nakledilmişti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024