Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3146 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   17 Ekim 2016 - 11:13

Diyarbakırda Büyük Operasyon

Büyüt
Küçült
Diyarbakırda Büyük
Diyarbakırın 15 köyde PKKya yönelik operasyon nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Diyarbakırın Lice, Hazro ve Kocaköy ilçeleri kırsalındaki 15 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edilerek terör örgütü PKKya yönelik operasyon başlatıldı.

Havadan destek verilecek operasyonun aynı zamanda havalarında soğumasıyla birlikte terör örgütünün kırsalda kış üstlenmesine girmeyi engellemeye yönelik olduğu belirtildi.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, Lice, Hazro ve Kocaköy ilçeleri mülki sınırları içerisindeki dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek, sığınak, barınak, depo alanlarını ve uçaksavar mevzilerini tahrip etmek, malzemeleri ele geçirmek maksadıyla operasyon düzenleneceği belirtildi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada; Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla, Lice İlçesi e bağlı; Çağdaş, Yolçatı, Uçarı, Kayacık, Ortaç, Çavundur, Dolunay, Yalaza, Bağlan, Kabakaya köylerinde, Hazro İlçesi e bağlı; Çitlibahçe, Sarıerik, Kocaköy ve İlçesi e bağlı; Boyunlu, Gözebaşı köylerinde sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 17 Ekim 2016 günü saat 05.00dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelerde sokağa çıkma yasaklanmıştır denildi.

KIÅž AYLARININ GELMESÄ°YLE MAÄžARALARA GÄ°ZLENÄ°YORLAR

Lice, Hazro ve Kocaköy üçgenin yürütülecek operasyonun, bir noktada terör örgütünün kış üstlenmesine girmeyi engellemeye yönelik olduğu belirtiliyor.

Güvenlik güçleri tarafından operasyon icra edilecek Lice, Hazro ve Kocaköy üçgenin bu sene birden fazla operasyon düzenlenmişti. Terör ögrütü PKKya ağır darbe vurulmuştu. (Mehmet KAYAHAN/DİYARBAKIR)

SİİRTTE 3 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Batman ve Siirt jandarma özel harekat ekiplerinin düzenlediği ortak operasyonda 3 terörist etkisiz hale getirildi.

Alınan bilgiye göre, Batman ve Siirt jandarma özel harekat ekiplerince ortaklaşa Siirt merkeze bağlı Güneşli köyü kırsalında gerçekleştirilen operasyonda 3 terörist etkisiz hale getirildi. İnsansız Hava Aracı ın (İHA) kullanıldığı operasyonda teröristlerle gece sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada 2si kadın 3 terörist öldürüldü. Bölgede arama çalışmaları devam ediyor.

MUŞTA 1 PKKLI ÖLDÜRÜLDÜ, 1İ YARALI YAKALANDI

Muş a çıkan çatışmada 1 terörist ölü, 1 terörist ise yaralı olarak ele geçirilirken, 1 köy muhtarı ise gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre merkeze bağlı Bostankent köyünde yol uygulaması yapan jandarma ekipleri, durdurmaya çalıştıkları araçtan ateş açılması üzerine çatışma çıktı. Çıkan çatışmada, 1 terörist ölü, 1 terörist yaralı ele geçirilirken, aynı araçta bulunan 1 köy muhtarı da gözaltına alındı. Bölgede hava destekli operasyon devam ediyor.

BİNGÖLDE TERÖRİSTLERE AİT 4 SIĞINAK ELE GEÇİRİLDİ

Bingölde güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyonda PKK terör örgütüne ait tuzaklanmış vaziyette 4 sığınak ele geçirildi.

Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamada, Kiğı ilçesinde konuşlu 2 ci Jandarma Komando Alay Komutanlığı a bağlı birlikler tarafından, Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensuplarının faaliyetlerine karşı yürütülen istihbari çalışmalar neticesinde, 16 Ekim 2016 tarihinde Bingöl ili Yayladere ilçesi Alınyazı Mahallesi mülki sınırları içerisinde icra edilen Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yetkin Erşan-99 operasyonunda BTÖ mensuplarına ait tuzaklanmış vaziyette 4 adet sığınağın ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamada, bu sığınakların içerisinde 3 adet 45 kiloluk sanayi tüpü, 1 adet 12 kiloluk tüp, 1 adet piknik tüpü, 200 litre benzin, 50 adet enjektör, 25 metre muÅŸamba ve 10 kilogram sıvı yağın ele geçirildiÄŸi ifade edilerek, güvenlik güçlerinin bölge halkının da desteÄŸiyle huzur ve güvenliÄŸi saÄŸlamak maksadıyla, Bingöl genelinde teröristlerle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceÄŸi vurgulandı. (Ä°HA)





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024