Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1271 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   10 Nisan 2018 - 14:30

DİSK 1 Mayısı Maltepe de Kutluyacak

Büyüt
Küçült
DİSK 1 Mayısı Maltepe de
DİSK, KESK, TMMOB ve TTB in İstanbulda 1 Mayısı kutlayacağı adres belli oldu.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, 1 Mayıs meydanlarında milyonların buluşacağını belirterek, Bu görkemli buluşmaları gerçekleştirmek için, başta İstanbul Maltepede olmak üzere, Türkiye in dört bir yanında 1 Mayısı DİSK-KESK-TMMOB-TTB olarak, tüm dostlarımızla kol kola, omuz omuza, örgütleyeceğimizi ifade etmek isteriz. dedi.

Beko, Beşiktaş aki DİSK Genel Merkezi de düzenlenen basın toplantısında, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına ilişkin yapılan hazırlıkları anlattı.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da emeğin taleplerini, demokrasiye, barışa ve özgürlüğe olan özlemlerini, başta Taksim olmak üzere 1 Mayıs meydanlarında haykırmak istediklerini İçişleri Bakanı dahil olmak üzere ilgili makamlara ilettiklerini belirten Beko, 1 Mayıs 1977de kaybettiğimiz arkadaşlarımızı anmak, 2010-2011 ve 2012 yılında yüz binlerin buluştuğu Taksim Meydanı ın 1 Mayıs Meydanı olduğunu haykırmak, emeğin taleplerini kentin en merkezi meydanında görünür hale getirmek istediğimizi İstanbul Valisi e ifade ettik. dedi.

1 Mayısı Taksimde kutlamanın, 1 Mayıs a işçileri, emekçileri Taksime çağırmanın suç olmadığını ifade eden Beko, ancak bu taleplerine olumsuz yanıt aldıklarını söyledi.

DİSK, KESK, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) olarak, başta İstanbul olmak üzere Türkiye in dört bir yanında 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ü emeğin görkemli buluşmaları olarak örgütlemek kararlılığında olduklarını dile getiren Beko, şunları kaydetti:

Bu ülkenin emeğiyle yaşayan çoğunluğu, ülkenin yok sayılmak istenen gerçek sahipleri 1 Mayıs meydanlarında buluşacak. 1 Mayıs meydanlarında işçiler, kamu çalışanları, mimar-mühendis-şehir plancıları, hekimler, emekliler, işsizler, kadın erkek, genç, yaşlı, çocuk milyonlar buluşacak. Ve bu görkemli buluşmaları gerçekleştirmek için, başta İstanbul Maltepede olmak üzere, Türkiye in dört bir yanında 1 Mayısı DİSK-KESK-TMMOB-TTB olarak, tüm dostlarımızla kol kola, omuz omuza, örgütleyeceğimizi ifade etmek isteriz.

Toplantıya, DİSK, KESK, TTB, TMMOB ile bazı siyasi partilerin yöneticileri katıldı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024