Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1811 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   03 Eylül 2015 - 16:18

Dink davasında bu soru bir yıldır TÜBİTAKtan cevap bekiyor

Büyüt
Küçült
Dink davasında bu soru bir yıldır TÜBİTAKtan cevap

Mahkeme de bunun tespiti için zabıt katibi Murat Güngördüyü bilirkişi sıfatıyla görevlendirdi. Bilirkişi Güngördü, görüntülerde deri mont ve kot pantolonlu kişiye ait 5 fotoğrafı işaretledi ve hazırladığı dosyayı mahkemeye sundu. Şimdi, TÜBİTAK fotoğraflardaki kişinin Osman Hayal olup olmadığına karar verecek.

6.DURUŞMA GÖRÜLDÜ

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dinkin öldürülmesiyle ilgili davanın Yargıtayın bozma kararından sonraki 6. duruşması yapıldı. İstanbul Adalet Sarayında bulunan 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanıklar katılmazken, taraf avukatları hazır bulundu.

ZABIT KATİBİ FOTOĞRAFLARDA İŞARETLEME YAPTI

Bir işyerinin güvenlik kamerası görüntüsünde cinayet günü Ogün Samastı takip ettiği belirtilen kişinin tutuksuz sanık Osman Hayal olup olmadığının tespitine ilişkin yazıya TÜBİTAKtan cevap geldi.

 

TÜBİTAK tarafından 14 Temmuzda mahkemeye gönderdiği yazıda, CD ve DVDlerde çok fazla sayıda şahsın yer aldığını, bu nedenle hangi şahsın kastedildiğinin net bir şekilde belirtilmemiş olduğu vurgulandı. TÜBİTAK, CD ve DVDlerde Osman Hayal olup olmadığının tespiti istenilen kişinin açıkça işaretlenmesini talep etti. Mahkeme heyeti, söz konusu fotoğraflarda incelenmesi istenen kişiyi işaretlemek üzere İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi zabıt katibi Murat Güngördüyü görevlendirdi.

OGÜN SAMASTI TAKİP EDEN DERİ MONT VE KOT PANTOLONLU ŞAHSA AİT GÖRÜNTÜLERİ DAİRE İÇERİSİNE ALINMIŞTIR

Bilirkişi, Murat Güngördü 24 Ağustos 2015 tarihli ilk raporunda, yanlış kişiyi inceledi. Bunun üzerine bilirkişi 1 Eylül 2015 tarihinde ek bir rapor daha hazırladı. Bilirkişi Murat Güngördünün hazırladığı ek raporun sonuç kısmında Sanık Ogün Samastı takip ettiği iddia edilen deri mont ve kot pantolonlu şahsa ait görüntüler resim 3-4-5-6-7de yeşil renkli daireler içerisine alınmıştır denildi.

DİNK AİLESİNİN AVUKATI DAVALARIN BİRLEŞTİRİLMESİNİ TALEP ETTİ

Duruşmada söz alan Dink Ailesinin avukatı Bahri Bayram Belen kovuşturmanın genişletilmesi taleplerini mahkemenin yeniden değerlendirmesini talep ederek, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin vermiş olduğu karardan bu olayla ilgili tüm davaların birleştirilerek görülmesi gerektiği belirtilmiştir. Trabzon Ağır Ceza Mahkemesinde görülmekte olan davanın, bu dava ile birleştirilmesi gerekir. Yine halen soruşturması devam eden dosyanın (Hrant Dink suikastına ilişkin kamu görevlilerinin ihmali olduğu iddiasıyla yürütülen soruşturma) davası açıldığında bu dosya ile birleştirilmesini talep ediyoruz dedi.

ERHAN TUNCEL, OGÜN SAMAST VE YASİN HAYALİN FARKLI İFADELERİ DOSYAYA GETİRİLMESİ GEREKİYOR

Dink Ailesinin diğer avukatı Hakan Bakırcıoğlu ise, Hrant Dink suikastına ilişkin kamu görevlilerinin ihmali olduğu iddiasıyla yürütülen soruşturmada Erhan Tuncel, Ogün Samast ve Yasin Hayal yeniden ifade vermişlerdir. Bu ifadeler dosyanızdaki ifadelerden farklıdır. Bu nedenle o ifadelerin dosyanıza getirilmesini istiyoruz şeklinde konuştu.

KAMUOYUNDA AZMETTİRİCİ BÜYÜK AĞABEYİ SIFATLARI İLE HAYATI KARARTILMIŞTIR

Tutuksuz sanık Erhan Tuncelin avukatı Erdoğan Soruklu, Bu davada Dink Ailesinden sonra en fazla mağdur olan kişi benim müvekkilimdir. Kamuoyunda azmettirici Büyük ağabeyi sıfatları ile hayatı karartılmıştır. Yardımcı istihbarat elemanı olarak Hrant Dinkin öldürüleceğini gerekli yerlere bildirmiştir. Onun sayesinde kamu görevlilerinin ihmali olduğu iddiasıyla soruşturma yapılmaktadır. Maddi gerçeğin ortaya çıkarılması için kovuşturmanın genişletilmesini ve Trabzondaki davanın birleştirilmesini istiyoruz. Uzun süre tutuklu kalmıştır. Yurtışı yasağının kaldırılmasını talep ediyoruz diye konuştu. Avukat Soruklu ayrıca, olay sırasında görüntülerde olan ve değişik hareketlerde bulunan kişiler mevcuttur.Bu kişilerin olayla bağlantısı olabileceği dikkate alınarak görüntülerdeki kişilerin kimler olduğunun tespit edilmesini istiyoruz dedi.

TÜBİTAK İŞARETLİ 5 FOTOĞRAFI İNCELEYECEK

Mahkeme heyeti, Bilirkişi Murat Güngördünün yeşil renkli daireler içine almış olduğu 5 kare fotoğraf karesinde deri mont ve kot pantolonlu kişinin Osman Hayal olup olmadığının belirlenmesini TÜBİTAKtan istedi.

KAMU GÖREVLİLERİNİN İHMALİ SORUŞTURMASINDAKİ İFADELERİ GELECEK

Erhan Tuncelin yurtdışına çıkış yasağının kaldırılması talebini reddeden mahkeme heyeti, Hrant Dink suikastına ilişkin kamu görevlilerinin ihmali olduğu iddiasıyla yürütülen soruşturmada Erhan Tuncel, Ogün Samast ve Yasin Hayalin verdiği ifadelerinin bir örneğinin mahkemelerine gönderilmesine karar verdi. Mahkeme heyeti, Erhan Tuncelin avukatının görüntülerdeki diğer kişilerin incelenmesi talebini, dosyada sanık olmadıkları ve haklarında herhangi bir iddiada bulunulmadığı gerekçesiyle reddetti. Duruşma 22 Aralık saat 10.00a ertelendi.

MAHKEME BİR YIL ÖNCE RAPOR İSTEMİŞTİ

Mahkeme, 30 Ekim 2014 tarihli ara kararında olay öncesinde Ogün Samastın arkasından geldiği iddia edilen kişinin sanık Osman Hayal olup olmadığının tespiti için , Hayalin kartpostal ebatındaki fotoğraflarının çekilip, güvenlik kamerası görüntüleriyle birlikte TÜBİTAKa gönderilmesinekarar vermişti. 

Serpil KIRKESER / DHA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024