Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2148 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   13 Mart 2015 - 06:36

Davutoğlu: Sağlık çalışanlarının nöbet hizmetine yüzde 50 zam

Büyüt
Küçült
Davutoğlu: Sağlık çalışanlarının nöbet hizmetine yüzde 50
Güncel Haberleri › Davutoğlu: Sağlık çalışanlarının nöbet hizmetine yüzde 50 zam haberi Hazırladıkları yeni düzenlemeyle sağlık çalışanlarının nöbet hizmetine yüzde 50 zam yaptıklarını belirten Başbakan Davutoğlu, Çalışmak isteyen hekimlerimize 70 yaşına kadar çalışma fırsatı vereceğiz dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Şifa Veren Ele Vefa Projesi” kapsamında sağlık çalışanlarına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinliğe katıldı. “Sağlık çalışanlarının karşılaştığı zorlukları biliyoruz. Şartları iyileştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Tıp Bayramı vesilesiyle güzel haberler vermek istiyorum” diyen Davutoğlu şu mesajları verdi:

Yüzde 75 zam geliyor

Sağlık çalışanlarının nöbet ücretlerinde önemli iyileştirmeye gidildi. Yapacağımız düzenlemeyle nöbet ücretlerine yüzde 50 zam yapıyoruz. Hekimlerimiz yanında diğer tüm sağlık çalışanlarını da bu zamlı nöbet ücretlerinden yararlandıracağız. Düzenlemeyle daha önce 2014 yılı Ocak ayında 6514 sayılı Kanun ile yoğun bakım, acil servis ve 112 acil sağlık hizmetlerinde nöbet tutanlara, normal nöbet ücretlerinden yüzde 50 zamlı ödenmesi hakkı getirilmişti. Yapılan bu düzenlemeyle aciller ve diğer riskli yerlerde nöbet tutanların ücretlerine yüzde 75 zam gelmiş oluyor.

İkinci emekli aylığına ek

2010da sabit döner sermaye gelirlerinden emeklilik primi kesilerek, hekimlere ikinci bir emekli aylığı elde etme imkanı getirildi. Bu düzenleme aynen devam edecek. Arzu eden hekimlerimize, sabit döner sermayenin üzerindeki döner sermaye gelirlerinden de emeklilik priminin kesilmesi imkanı getirilerek, emekliliklerinde daha yüksek aylık almalarına fırsat verilmiş olacaktır. Hekim sayısında açık ve çalışmak isteyen hekimlerle ilgili çok sayıda talep var. Çalışmak isteyen hekimlerimize, talepleri halinde, herhangi bir zorunluluk ve yük getirmeden 70 yaşına kadar çalışma fırsatı vereceğiz.

KONUTTA GÜVENLİK ZİRVESİ TOPLANDI

Başbakan Davutoğlu başkanlığında dün Başbakanlık Resmi Konutunda özel güvenlik toplantısı gerçekleştirildi. 1 saat 40 dakika süren zirvenin ardından Davutoğlu, haftalık olağan görüşme kapsamında MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özelle görüştü.

ŞİDDETE KARŞI GÜVENLİKTE DE REFORM GELİYOR

- Davutoğlu sağlıkta yapılan yeni düzenlemeleri anlattı: Sağlık çalışanlarına şiddet konusunda ciddi tedbirler aldık. 2011de, 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyi yürürlüğe koyduk, sağlık çalışanlarına hukuk yardımı yapılması için düzenleme yaptık. Eskiden, saldırıya uğrayan sağlık çalışanları sahipsizdiler. Şimdi, tüm sağlık çalışanları, şiddete maruz kaldıklarında bakanlık avukatlarından gerekli hukuki yardımı alabiliyor. 7 gün, 24 saat hizmet veren ‘Alo 113 telefon hattını hizmete aldık, Beyaz Kod koordinatörlüklerini kurarak, şiddet olaylarının, hukuki aşamalarının takibini sağladık.

- Sağlık Hizmetleri Temel Kanununda yer alan, suçun şekli ve tutuklama kararı konularında düzenlemeye gittik. İç Güvenlik Reformu Paketi içinde sağlık çalışanlarına yönelik, şiddeti gerçekleştiren fail konusunda da 24 saat hemen gözaltı, eğer bu birkaç kişi tarafından gerçekleşmişse 48 saat gözaltı şartı getireceğiz. Yani hem şifa vermek için gece gündüz çalışan doktora saldıracaksın, sonra da hastanenin diğer kapısından çıkacaksın, öyle olmayacak.

- Hekimlerimizin meslekleri icabı yapmış oldukları tıbbi işlemler nedeniyle haklarında açılan tazminat davalarında karşılaştıkları çok yüksek tutardaki mali riskler için 2010da mali sorumluluk sigortası getirilmişti. Yeni düzenlemeyle mali sorumluluk sigortasında, vaka başına olan 400 bin liralık üst tazminat limitini, özellikle riski yüksek cerrahi branşlarda 600 bin ila 800 bin liraya çıkaracağız.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024