Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2011 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   22 Mart 2015 - 06:11

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ok yaydan çıktı

Büyüt
Küçült
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ok yaydan
Güncel Haberleri › Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ok yaydan çıktı haberi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Denizlide 10 Ağustosta Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesiyle Türkiyede bir dönem fiilen bitmiştir. Parla-menter sistem bir daha geri dönüşü olmamak üzere bekleme odasına alındı. Ok yaydan çıktı. Artık Türkiye için yeni şeyler söylemek lazım dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Denizlide toplu açılış töreninde halka hitap etti, akşamda sivil toplum örgütleriyle bir araya geldiğini toplantıda önemli mesajlar verdi:

Artık geri dönüşü yok

- Artık Türkiye için yeni şeyler söylemek lazım. Hiç şüphesiz bu da sancılı olacak, sıkıntılı olacak. Artık ok yaydan çıktı. 10 Ağustosta Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesiyle Türkiyede bir dönem fiilen bitmiştir. Kimilerinin 1876dan, kimilerinin 1924den, bazılarının 1946dan başlattığı parlamenter sistem, 10 Ağustosta bir daha geri dönüşü olmamak üzere milletimiz tarafından bekleme odasına alındı. Bu bekleme ne zamana kadar sürecek; ya mevcut uygulamaya anayasal zemin kazandırılana kadar ya da bunun yerine yeni bir sistem ikame edilene kadar. Bunun kararı da 7 Haziran seçimlerinde verilecek.

- Yıllardır sahip olduğu gücü kaybetmek istemeyenler bu değişime sonuna kadar direnecekler. Muhalefet partilerinin direnişi bu yüzdendir. Aynı şekilde eski Türkiyenin zaaflarından beslenen aydınlar, iş adamları direnecektir. Gerçekleri görerek yeniden saflarını belirleyeceklerine inanıyorum.

Konu mankeni olmam

- Patinaj yapan bir ülke istemiyorum. Bizim sıçrayarak çok daha ileri gitmemiz lazım. Onun için de kaybedecek vaktimiz yok. 2011de yeni anayasa yapma fırsatını kaçırmamızın ardından ülkemiz ve dünyadaki gelişmeleri hep beraber gördük.

-  Biz kabuğunun içinde küçülen bir ülke, bir millet olamayız. Biz nasıl tarihte büyük bir milletsek, bugün de büyük bir millet olma yolunda devam etmek zorundayız. Şu anda bizden beklenen, istenen bu.

-  Her fırsatta bu meseleyi aziz milletimle paylaşıyorum. Milletimin desteğini özellikle talep ediyorum. Tabi rahatsız oluyorlar. Cumhurbaşkanı siyaset yapıyor diyorlar. Ne demek o? Yani Cumhurbaşkanı siyasetin dışında olabilir mi? Bunlar kendilerine göre konu mankeni arıyorlar. Ben Cumhurbaşkanı olarak konu mankeni değilim.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024