Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1986 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   22 Mayıs 2015 - 06:31

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Başkanlık kararı milletin

Büyüt
Küçült
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Başkanlık kararı
Güncel Haberleri › Cumhurbaşkanı Erdoğan: Başkanlık kararı milletin haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan, başkanlık sistemine karar verecek olanın millet olduğunu söyledi. Erdoğan, Bunlar Cumhurbaşkanlığı seçiminde de 14 parti bir olup karşıma çıktı. Milletim bunlara sandıkta cevabını verdi diye konuştu.
Ahmet Taşgetiren

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bosna dönüşü uçakta gündeme ilişkin önemli değerlendirmeler yaptı. Önce Bosnadaki görüşmeler hakkında bilgi veren ve birçok anlamda işbirliği yapılabileceğini belirten Cumhurbaşkanı, Türkiye gündemini değerlendirirken de Diyanet İşleri Başkanına zırhlı Mercedes tahsis edeceğini açıkladı. Mısırda yaşananlara “Bir demokrat olarak kanıma dokunuyor” diyerek tepki gösterdi. Demirtaş için “Batıda beyefendi pozlarında dolaşıyor, ötede terörden besleniyor, benim başkan olmam onun elinde değil” dedi. “Üst akıl seçimlerde iki terör örgütünü devreye soktu” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğanın değerlendirmeleri şöyle:  

Paralel Yapı medyası

Bir yargı süreci var. Ancak medya ile alakalı olarak her şeyden önce mevcut kurumların atabileceği adımlar var. Bunların başında da RTÜK geliyor. Milli güvenlik siyaset belgesine giren ‘Türkiyede silahlı, silahsız terör örgütleri hükmü çok önemli. Dünyada da bunun örnekleri var. Buralardan hareketle bir sürü adımların atılabileceğine inanıyoruz ve bunların da takipçisi olacağız. Çünkü yargının içerisinde de geçmişten bugüne çok çok mutazarrır olanlar var. HSYKnın aldığı kararlar sıradan kararlar değil. Son Adana, Hatay, bunlar sıradan kararlar değil.”

Doğan medyasının kini

“Bunlar daha önce gündem belirliyorlardı. Daha önce bunlar hükümet kuruyorlar, hükümet indiriyorlardı. Bunların köşe yazarları Ankarada iş takip ederlerdi bilir misiniz? Bakanlıklarda patronun işlerini bunlar takip ederlerdi. Nereden nereyi alacak, iş bindireceklerdi. Başbakanlığımın ilk zamanlarında randevuyu alanlar da bunlardı. Ve oturup konuşurduk. Ben Conradda yaşadığımız olayı anlattım. Turgut Bey ‘Ne onlarla ne onlarsız derdi, Süleyman Beyin çok çok tahammüllü  olduğunu o bile bizimle baş edemedi. Tansu Hanım zaten hiç edemedi. Tansu Hanıma attıkları iftira, attıkları başlık çekilir bir şey değildi ki. Ne yapsın kadıncağız o da bu noktada dayanamadı. Böyle bir şeyin altında sıkıntıya girdi. Bana bunlardan söz ettiğinde, ‘Ben doğma büyüme Kasımpaşalıyım dedim. Bunu açık açık kendisine söyledim. Dolayısıyla bu tür şeylerde hakkın olanı alırsın ama hakkın olmayanı bizden alamayacaksın. Hakkın konusunda da hakkını koruruz, bunu bilmeni isterim. Şimdi köşesinde mektupta bu ne diyor, ‘Şerefsizliktir falan. Böyle birşey yapmak ama en sonunda yine biz bir yerlere mi kaçıp gidelim şudur budur. Ama ‘Öz vatanında paryayı da öğrenmişler, bir hayli gelişme var. Ama hemen altına kendilerince tehdit paragrafı koymayı da unutmamışlar. Ama o tehditleri yutacak durumda değiliz. Onlar şimdi lobilerde, bazı kulislerde bazı çalışmalar yaptılar, biz acaba şu andaki hükümeti nasıl götürürüz çalışmalarını yaptılar. Paralel Yapı ile yaptılar. Hani diyor ya yazıda ‘Bizim şurayla burayla hiçbir yerle şeyimiz yok. O bağlantıların nasıl olduğu bizlerce malum.”

Mursiye verilen ceza kanıma dokunuyor

Mısırda Muhammed Mursiye verile idam cezasına karşı izlenecek yol izçin belli bir yol haritamız olacak elbet. Başta Suudi Arabistan olmak üzere Körfez ülkeleriyle istişarelerimiz, Dışişleri Bakanımızın Avrupadaki çalışmalar sürdürüyor. MİT müsteşarımız ABDde, İbrahim Bey de ABDde, onlara görüşeceğiniz etkili kişilere bu konuyu da gündeme getirmelerini söyledim. ABDden ve AB üyesi ülkelerden olumlu mesajlar da yok değil. Mesela Almanya Meclis Başkanı Almanyayı ziyareti sırasında kendisiyle görüşmeyeceğini açıkladı. Bizler elbette bu konunun takipçisi olacağız, uluslararası camiayla temaslarımızı sürdüreceğiz. Şahsen ben de sürdüreceğim. Açık ve net söylüyorum, bu benim kanıma dokunuyor. Demokrasiye inanmış bir insan olarak, bir demokrat olarak böyle bir şeyi hazmedemiyorum. Adeta Menderesin olayını hatırlatıyor bize. Bizi buraya getirenler bu kararı istediği için verdik diyorlar. Böyle bir şeye inanmış değil aslında. Öyle emir gelmiş, o nedenle öyle karar alıyorlar. Burada da benzer bir durum var. Dolayısıyla biz dünya efkarı umumisinde sonuna kadar takipçisi olacağız bu işin. “

TIR kumpasına sessiz kalan da sorumludur

“Bayırbucak Türkmenlerine bizim istihbarat teşkilatımız insani yardım gönderirken o yardımı engelleyenlerin bu ülkenin samimi evlatları olduğuna inanmıyorum. Bu konuda sessiz kalan siyasilerin de aynen bu operasyonlara katılanlar kadar sorumluluk altında olduklarına inanıyorum. Biz dün olduğu gibi bundan sonra da, mağdurların yanında yer almaya, mağdurlara el uzatmaya devam edeceğiz.”

İskoçyadaki sistem olsa kıyamet kopar

“Koalisyon ve seçim sistemleri ile ilgili Avrupada da ciddi tartışmalar ve krizler yaşanıyor. Örneğin İngiltere de 12.4 ile bir milletvekili çıkıyor. Öbür tarafta, İskoçyadaki bütün milletvekilleri 56. 4,6 ile bunların 54ünü alıyor. Bu çok manidar bir şey. Bu da sistemden kaynaklanıyor. Türkiyede böyle bir şey olsa kıyamet kopar. Türkiyede şimdi baraj maraj diyorsunuz peki bu ne? Orada yüzde 10 barajı yok ama böyle bir uygulama var. Biz ne demiştik, 10 barajını istemiyor musunuz, gelin 5 yapalım. Yüzde 5i istemiyor musunuz gel sıfırlayalım ama dar bölge yapalım. Hiçbirini kabul etmediler. Ben başbakanken bu iki teklifi de muhalefet partilerinin tümüne ilettik reddettiler. O zaman kusura bakma aynı sitemle devam edeceğiz dedik. Şimdi çıkmış barajlar kalksın diyorlar. Barajlar kalsınlar da şimdi sen kendi teklifini dayatacaksın peki bizim bir karşı teklifimiz olmayacak mı?”

Görmez için bir araç tahsis edeceğim

“Diyanet İşleri Başkanlığının hedefe alınması ile ilgili olarak hiç sağa sola bakmaya gerek yok. Bir üst akıl var. Çünkü Bunlar Türkiyeyi dizayn etmek istiyorlar. Güçlü bir Türkiye istemiyorlar. Acaba bu içerden nasıl böleriz, nasıl birbirlerine düşürürüz bunun gayreti içerisindeler. Şu ana kadar bunu başaramadılar. İçimizde malum bir terör örgütü var. Bu terör örgütünü çoklu bir hale getirmek. İkinci bir terör örgütünü devreye soktular malum. Ama bütün bunlara karşı güvenlik güçlerimiz ellerinden geleni tüm gayretle çalışmalarını sürdürüyorlar. Tabi Diyanet işleri başkanımızın şahsına yönelik bu atılan adımı inşallah ben bu dönüşten sonra da ben kendisiyle de görüşeceğim Cumhurbaşkanı makamından bir Mercedesi ben diyanet işleri başkanımıza tahsis edeceğim. Hem de zırhlı olacak. Başbakanlığım dönemimde yargıda bir çok başkana bu tür tahsisler yapmıştım. Şimdi de cumhurbaşkanı olarak bu tahsisi kendisine yapacağım. Çünkü o makam bunlara fazlasıyla layıktır.”

Yokuşları gayet rahat çıkarım

“Çözüm Süreci noktasında bu sözlerin (Selahattin Demirtaşın ‘seni başkan yaptırmayacağız sözlerine atfen) sahibi olan şahsın Çözüm Sürecine bir desteği bir katkısı var mı? Muşta askerimizi kaçırdılar. Utanmadan sıkılmadan Ağrı Diyadin olaylarının faturasını askere kesmeye kalktılar. Vanda belediyenin her tarafa astığı kan akan musluk afişi. Bunların terör örgütü HPG evlere tehdit mektupları seçimler gönderiyor. Siz hangi Çözüm Sürecinden bahsediyorsunuz? Biz sayın Başbakanla birlikte Hakkari havaalanını açmaya gideceğiz ayın 26sında. Bu havaalanının açılması 2,5 yıl gecikti. Tek sebebi bunlar. Bunlar terör örgütü destekli çalışıyorlar. Batıda farklı Doğuda farklı roldeler. Bunlar sağlıklı bir seçimden yana değiller. ‘Şunu biliyorlar. Baktılar iş  gider biz de barajın altında kalırsak. Bundan sonra biz bu işi nasıl tutturacağız. Bunun endişesi içerisindeler. Biz Adana, Mersinle ilgili kalkıyoruz olayı kınıyoruz. Olayı kınamamıza rağmen kalkıp Cumhurbaşkanına fatura kesmeye yöneliyor. Benim başkan olup olmamam senin elinde değil ki... Ona ancak millet karar verir. Karşıma Cumhurbaşkanı adayı olarak çıktın. Aldığın oy belli. Sadece sen değil. Diğerleri de 14 parti olarak karşıma çıktılar. Medyaları da dahil hep beraber üzerimize geldiler. Ama halkımız hamdolsun iradesini ortaya koydu ve yüzde 52 ile bizi Çankayaya gönderdi. Bir tanesi de ne diyordu. Ortaklardan biri, ‘Çankaya yokuşunu çıkamayacak diyordu. Ben de sigara alışkanlığı da yok. Yokuşları gayet rahat çıkarım ben.”

Hürriyet  20 bin TL tazminat ödeyecek

Ankara 5. Asliye Hukuk Mahkemesi Hürriyet Gazetesi yazarı Mehmet Yılmazın, 25 Ağustos 2014te yayımlanan yazısında, Erdoğanın “kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu” iddiasıyla Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı ve Yılmazı 20 bin TL tazminat ödemeye mahkum etti.

HDP BİNALARINA SALDIRI

“Şu anda bir kişi belirlenmiş vaziyette. Bu kişinin kesin olarak suçlu olup olmadığı henüz net değil. Soruşturma sürüyor. Üst aklın uzanmadığı yer yok ki. Burada bağlantıları var. Her şey olabilir. Diyebilir misiniz DHKP-C ile PKK hiçbir zaman işbirliği yapamaz. Olay bu kadar basit. El Kaide  DEAŞ işbirliği yapmadı diyebilir misiniz? Bunlar iç içe.”

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024