Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2411 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   03 Ağustos 2018 - 16:47

Cumhurbaşkanı 100 Günlük Eylem Planını Açıklıyor.

Büyüt
Küçült
Cumhurbaşkanı 100 Günlük Eylem Planını
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi in 400 projeyi içeren 100 günlük eylem planını bugün kamuoyuna açıkladı.

 

Başkan Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi de düzenlenen programda, Cumhurbaşkanlığı ile 16 Bakanlığın önümüzdeki 100 gün içinde gerçekleştireceği icraatları tek tek anlattı.

Erdoğan yeni dönemde gerçekleştirilecek dev projeleri  yeni dönemin ateşleyicisi olarak vurgularken 400 projenin 48inin savunma sanayiine ait olduğunu açıkladı.

Erdoğanın konuşmasından satır başları şöyle;

Aziz milletim sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Misafirlerimize sizlere milletin evine hoş geldiniz diyorum. Cumhurbaşkanlığı Hükümetsistemine resmen geçtiğimiz 24 Haziran seçim sonuçlarının milletimize hayırlı olmasını Allah an temenni ediyorum. Geçmişteki örneklerinden farklı olarak bu dönüşüm tamamen demokratik sistem içinde gerçekleşmiştir. Yeni yönetim sistemimizin demokrasi tarihimizin zirvesini oluşturduğuna inanıyorum.  Türkiye yaklaşık 150 yıllık geçmişe sahip yönetim sistemi arayışında tarihi dönüşümünü başarıyla tamamlamıştır. Ülkemizin istikbalinde emeği geçmiş herkesi rahmetle yaad ediyorum. Bugünkü proje toplantımızı önemli bir adım olarak görüyorum. Amacımız ecdadımızdan aldığımız emaneti daha yükseklere çıkartarak gelecek nesillere aktarmaktır.Bir yandan yeni yönetim sisteminin mimarisini oluşturuyor, diğer yandan milletimize verdiğimiz sözleri hayata geçirerek projeleri hazırlıyoruz.

UZUN VADELİ PROGRAM KASIM AYI SONUNDA AÇIKLANACAK

İlk iş olarak Cumhurbaşkanlığımızın ve bakanlıklarımızın yeni teşkilat yapılarını oluşturduk. Yeni kurulan başkanlıkların kurulların ve ofislerin işler haline getirilmesine yönelik çalışmalar da sürüyor. Orta vadeli programı Ağustos ayının sonuna kadar kamuoyuna duyurmayı düşünüyoruz. Uzun vadeli program ise Kasım ayının sonuna kadar açıklanacak. Bakanlıkların Kasım 2023 planları kasım sonuna kadar tamamlanacak.

E-DEVLET SİSTEMİ ETKİNLEŞECEK

Bu projeleri hazırlarken mevcut bütçe kaynakları ile sürdürülmesine özen gösterdik. İlk 100 günde tamamlanacak proje sayısı binin üzerindedir.Kaynakların çeşitlendirilmesi burda büyük önem arz ediyor. Yeni dönemde tüm kurumları ilgili bakanlıklar etrafında topladık. Bu projelerden biri E-Devlet sistemini etkinleştirmek olacaktır. Tüm icraatların 81 il bazında takibinin yapılacağı sistemi etkinleştireceğiz. Doğrudan Cumhurbaşkanlığına bağlı kurumların 100 günde yapmayı planladıkları önemli projeleri var.

400 PROJENİN 48İ SAVUNMA SANAYİSİNE AİT

Programımızdaki 400 projenin 48i Savunma Sanayisi e ait. Türkiye in her alanda tehdide ve baskıya maruz kaldığımız bir dönemde kendi göbeğimizi kendimizin kesmesine katkı sağlayacak her çalışma bizim için kıymetlidir. Bu projeler lazer silahından uydu ve uydu fırtlatma projelerine, insansız hava aracı, helikopter motoru ve muharip savaş uçağı tasarımından mühimmata kadar geniş bir yelpazeye yayılıyor. Geçtiğimiz 5 yılda yaşananlar savunma sanayisinin önemini gösteriyor. Güçlü ordu demek hem sayısal olarak yeterli hem de aracından mühimmatına ve yazılımına kadar sizin kontrolünüzde donanıma sahip bir ordu demektir.Her ne olursa olsun, savunma sanayi projelerinden taviz vermeyeceğiz.

ÇOCUKLARA KARŞI İŞLENEN CİNSEL SUÇLARA GEREKEN DÜZENLEME YAPILACAK

Yeni adli yılla birlikte yargıda hedef süre uygulamasına geçiyoruz. FETÖ ün yargı sistemimizde yol açtığı tahribatı süratle giderme noktasında önemli mesafe katettik.Yargı birimlerince yapılan 40 milyon tebligattan 28 milyonunun elektronik ortamda gerçekleştirilebilmesini mümkün kılacak bir altyapı oluşturuyoruz. Bir yandan ordumuzun kritik birimlerinde uzmanlığa dayalı bir personel yapısına geçerken, diğer yandan da her alanda kendi kendimize yeterli bir savunma sanayi kurmaya çalışıyoruz. Göreve geldiğimizde yüzde 25 gibi bir güce sahipken, şimdi bu yüzde 65e ulaşmıştır. Bunu artık daha da artırmak durumundayız. Çocuklara karşı işlenen cinsel istismar suçları konusunda, toplumun beklentilerine cevap verecek cezai düzenlemelerin yapılmasını sağlıyoruz ve sağlayacağız. Asla bundan taviz yok.

DÜNYANIN BAŞKA HİÇBİR ÜLKESİNDE YOKTUR

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız… Dünyanın en gelişmiş ve geniş kapsamlı sosyal güvenlik hizmetine sahip ülkeyiz. Sağlık sigortası primini gücüne göre ödüyor, ödemeyenlerin primini devlet üstleniyor. Emeklilik konusunda bizdeki kadar kolaylaştırıcı uygulamalar dünyanın başka hiçbir ülkesinde yoktur. Çalışanlarımızdan yıllarca kesilen tasarruf teşvik ve konut edindirme yardımını biz iade ettik. Şu rakamları özellikle dikkatinizi çekmek isterim. Tasarruf teşvik fonu için 4,5 milyon kişiye 15 milyar lira, konut edindirme yardımı için 8 milyon kişiye 3,5 milyar lira geri ödeme yaptık.

İKRAMİYELER BAYRAM ÖNCESİ ÖDENECEK

Bunu bizden önceki iktidarlar ne yazık ki işçisinden memurundan kesmişti, almıştı. Ya devlet memuruna borçlu olur mu? işte olmuştu. Ve bunları biz çok kısa zamanda ödemelerini yaptık ve memurumuza işçimize hamdolsun devletin borcu kalmadı. Kadınlar, çocuklar, yaşlılar, engelliler, öğrenciler, işsizler, şehit yakınları, gaziler başta olmak üzere sosyal destek projeleri uyguluyoruz. Emeklilerimize ikinci ikramiyelerini inşallah kurban bayramı öncesi takdim ediyoruz.

HER YIL 100 BİN GENCİMİZİ KAPSAYACAK

Dedim ya ne aldanan olacağız, ne aldatan olacağız. Milletimize verdiğimiz 1000 liranın altında emekli maaşı bırakmama sözünü yerine getiriyoruz. Mesleki eğitim kurslarıyla vatandaşlara yapılacak en büyük kalıcı yardım olduğuna inanıyoruz. Nitelikli işgücü yetiştirilmesine yönelik programların yararlanıcı sayısını 248.000den 375.000 e çıkarılması. Önceliğimiz imalat ve bilişim sektörleridir. Er-erbaşların ailelerinin de sağlık hizmetleri faydalandırılmasını sağlıyoruz. Her yıl 100 bin gencimizin ilk uygulamayı başlatıyoruz. İstihdamın artırılması için kadınlara, gençlere ve engellilere sunulan imkanları genişletiyoruz. 

KANAL İSTANBUL TAMAMLANACAK

Çevre ve şehircilik Bakanlığımız… Binalarımız gayet güzel, fiyatlar uygun. Kentsel dönüşüm projelerimiz devam ediyor. Denizlerimizi temiz tutmak için yürüttüğümüz çalışmalar çerçevesinde mavi bayraklı plaj sayısını 459a çıkardık. Ülkemiz genelinde çevre düzeni planlarının ve kıyı kenar çizgilerinin tespitine yönelik çalışmaları tamamladık. Program çerçevesinde Kanal İstanbul projelerinin taşınmaz devirlerini tamamlayacak ve imar planlarını onaya sunuyoruz. Görüldüğü gibi 22 milyon metre kare arazinin TOKİye devriyle tamamlanıyor. Türkiyenin bu projesini hayata geçirmeye kararlıyız. Kanal İstanbulun iki tarafına iki butik şehir kuracağız.

YATAY MİMARİYİ HAKİM KILACAĞIZ

Bir keresinde Selimiyenin önünde bir Romen tankeri yandı ve 7 aya aşkın bir süre bu devam etti. İşte geçenlerde kısa bir süre önce yine Kandilli civarında orada bir yalıya bir kuru yük gemisi bindirdi. Yine bu sabah bir gemi tanker aynı şekilde arıza yaptı. Saatlerce boğaz tıkandı. Bütünüyle bizim bunun alternatifini üretmemiz gerekiyordu. Şimdi biz tabi bu projeyle bir şey hallediyoruz. Hem alternatif üretiyoruz. Bu alternatifle beraber de iki tane butik şehir kuruyoruz. Kanal İstanbulun her iki tarafında birer butik şehir. Aynı zamanda rezerv alanlarımızı oluşturacak. Gerçekten hep söylediğimiz dikey mimarının egemen olduğu değil yatay mimarinin egemen olduğu anlayışı hakim kılacağız. İstanbul buna hasret. Bir Süveyş Kanalı olacak da niçin bir Kanal İstanbul olmasın? İşte güzelliği görüyorsunuz, marinalara varıncaya kadar. Bütün bu düzenlemeleri yapma şansımız var. Mimarlarımız çalışmalarını son safhaya getiriyorlar. Yap işlet devret ya da kamu özel ortaklığıyla biz bu projeyi hayata geçireceğiz. Bunun durdurulması diye bir şey yok. Biz bu projeyi olmazsa olmaz görüyorum.

ATATÜRK HAVALİMANINDA ÇALIŞMALAR BAŞLAYACAK

Millet Bahçeleri… Beşini bu dönemde tamamlıyoruz. Altısının inşasına, 22sinin de projesine başlıyoruz. Atatürk Havalimanını 29 Ekimde, havalimanı bittikten sonra süratle yavaş yavaş Atatürk Havalimanını oraya taşıyoruz. Ve diğer taraftan da Atatürk Havalimanındaki çalışmalarımızı inşallah başlatacağız ve en kısa zamanda Türkiyenin en büyük millet bahçesi olacak.

EMLAK BANKASI TEKRAR FAALİYETE GEÇECEK

Açılışını yapacağımız Millet Bahçelerinden ikisi, İstanbul Kayaşehirde biri Baruthanede biri Esenlerde biri de Konya Meramda bulunuyor. Atatürk Kültür Merkezi sahasını da millet bahçesi yapacağız. 100 gün içinde 17 bin konut ve işyerini hak sahiplerine teslim edecek, 16 bin konut temelini atacağız. İmar barışı kapsamında 13 milyon kayıtsız yapıyla ilgili işlemleri tamamlıyoruz. Konut, arsa ve gayrimenkul ağırlıklı çalışacak şekilde Emlak Bankası ı tekrar faaliyete geçirmeye yönelik başvuruları gerçekleştiriyoruz.

Dış politika vizyonumuza uygun şekilde dünyadaki diplomatik misyonlarımızın sayısını 163ten 240a çıkardık. TİKA, Yunus Emre Enstitüsü gibi kurumlarımızda hizmet bantını genişlettik.

MUSUL VE BASRA KONSOLOSLUKLARI AÇILACAK

FETÖnün finans kaynaklarının kesilmesi çalışmalarımız sürüyor. Musul ve Basra konsolosluklarımız 100 gün içinde yeniden faaliyete geçiriyoruz. Filistinli kardeşlerimize her platformda destek olmayı sürdüreceğiz. Filistin, yalnız değilsin. Şimdi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımıza geliyorum… Enerji ihtiyacımızın karşılanması konusunda çok önemli başarılara imza attık. Ülkemize 530 yeni hidroelektrik santrali kazandırdık. Şimdi buna nükleer enerjiyi ekliyoruz. Akkuyunun inşası sürüyor. Bildiğiniz gibi Ruslarla beraber yapıyoruz. ilk ünitesini 2023te hizmete alıyoruz. Sinop ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Mevcut doğalgaz ve petrol boru hatlarımıza ilaveten, TANAP, Türk Akımı ve doğu Akdeniz boru hattı gibi tarihi nitelikteki projeleri hayata geçiriyoruz.


ŞIRNAK VE ARTVİNE DOĞALGAZ VERİLECEK

Şırnak ve Artvine de doğalgaz vermeye başlıyoruz. Hedefimiz yıl sonuna kadar Hakkariyi de ilave etmek. Akdenizde bir derin deniz bir sığ sondajı başlatıyoruz. Birileri bir araya gelmişler, konuşmuşlar falan. Türkiye ne yapıyor gibi… Türkiye bildiğini yapıyor. Bunu yapacağız. Denizlerdeki hidrokarban arama faaliyetleri için ikinci bir deniz sondaj gemisi alıyoruz.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024