Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3526 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   18 Eylül 2018 - 19:20

Cübbeliden Ahmet Hakana:Senin öptüklerinden Nişantaşına kadar tapınaklar dizilirdi!

Büyüt
Küçült
Cübbeliden Ahmet Hakana:Senin öptüklerinden Nişantaşına kadar tapınaklar
Kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün, 1. Dünya Savaşı sırasında kolunu kaybeden ve Sultan Mehmed Reşad tarafından kendisine protez kol yaptırılan Menzil şeyhi Dıyaüddinin protez kolunu öpmesi tepkilere neden olmuştu.

Cübbeliden konuyla ilgili savunma gelirken, Cübbeli in kendisini eleştiren Hürriyet yazarı Ahmet Hakan için Öpmek, hürmet alâmetidir! Tapma nişânesi değildir! Eğer öyle olmasaydı Ahmet Hakanın öptüklerinden Nişantaşına kadar tapınaklar dizilirdi! ifadelerini kullanması dikkat çekti.

Atatürkün Dıyaüddine yazdığı iddia edilen mektubu da paylaşan Cübbeli resmi hesabından şunları söyledi:

Şehitlerin tabutunu öpenlere gıcık olan zihniyetin vatan müdâfaasında kolu şehîd olan bir evliyânın protez koluna yaptığım hürmete gıcık olmalarına şaşılmamalı! Aynı zamanda bu, “Tasavvuf erbâbı cihâd etmez!” diyen sapık zihniyetlere de tokat gibi bir cevaptır ki atan müdâfaasında bütün cephelerde evliyâullâh en önde savaşmışlardır! Akşemseddinler, İbnü Kemaller, Şeyh Şâmiller ve Şeyh Dıyâuddinler bunun en bâriz örnekleridir.

Bir de şunu ifade edebilirim ki Atatürkçü geçinenlerin Mustafa Kemalin, vatan müdafaasını takdîren mektup yazdığı böyle bir zâta yapılan hürmeti yadırgamaları, bu kişilerin ne târihten, ne vatan sevgisinden, ne de şehitlikten haberi olmayan kimseler olduğunu ortaya çıkardı!

Öpmek, hürmet alâmetidir! Tapma nişânesi değildir! Eğer öyle olmasaydı Ahmet Hakanın öptüklerinden Nişantaşına kadar tapınaklar dizilirdi!

İşte o mesajlar:

cubbeli-tweet

cubbeli-tweet-2

cubbeli-tweet-3

cubbeli-tweet-4





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024