Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1601 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   25 Eylül 2018 - 15:52

Charles Michel::Türkiye ile ilişkilerimizi canlandırmaya karar verdik

Büyüt
Küçült
Charles Michel::Türkiye ile ilişkilerimizi canlandırmaya karar
Belçika Başbakanı Charles Michel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile BM çerçevesinde yaptığı görüşmeyi açık ve samimi olarak niteledi, Türkiye ile nispeten yavaşlamış olan ilişkilerimizi yeniden canlandırmaya karar verdik ifadesini kullandı.

Belçikanın en yüksek tiraja sahip gazetelerinden Le Soir, Michel ile yaptığı röportajı New Yorkta Erdoğan ve Michelin uzun görüşmesi başlığıyla manşetten verdi.    İki liderin BM 73. Genel Kurulu kapsamında uzun süren bir görüşme yaptığına dikkat çekilen haberde, Ankara ve Brüksel ilişkilerinin yeniden canlandırılması konusunda mutabık kalındığı vurgulandı.   Erdoğan ile görüşmesini açık ve samimi olarak nitelendiren Michel, Farklı konular üzerinde görüş alışverişinde bulunduk. Türkiyenin Suriyedeki jeopolitik rolü, terörle mücadele, göç, Türkiyenin Avrupa Birliği (AB), ABD ve Rusya ile ilişkileri gündeme geldi. ifadelerini kullandı.   Michel, terörle mücadelede iş birliğine devam etme konusunda görüş birliğinde olduklarına işaret ederek, şu değerlendirmelerde bulundu:   ÜÇLÜ GÖRÜŞMELERİ YENİDEN BAŞLATACAĞIZ   Türkiye ile nispeten yavaşlamış olan ilişkilerimizi yeniden canlandırmaya karar verdik. Yakın zamanda güvenlik birimlerimiz arasında görüşmeler düzenlenmesini planlıyoruz. Bunun yanı sıra Türkiyedeki başarısız darbe girişiminden bu yana iki ülkenin adalet, dışişleri ve içişleri bakanları arasındaki dondurduğumuz üçlü görüşmeleri yeniden başlatacağız.    Başbakan Michel, Erdoğan ile AB-Türkiye ilişkilerinin geleceği konusunda da etraflı bir görüşme yaptıklarını sözlerine ekledi.



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024