Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2251 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   04 Nisan 2015 - 15:32

Çevirdiği yanlış numara kızının umudu oldu

Büyüt
Küçült
Çevirdiği yanlış numara kızının umudu

Antalyada yarık dudak ve damaklı olarak dünyaya gelen 2 yaşındaki Helinin kaderi, annesinin telefonda yanlış numara çevirmesiyle değişti. Antalyada yaşayan ev hanımı Ö.Y., hamilelik sırasında ağız kanserine yakalandı. Hastalıktan dolayı oluşan ağrılardan kurtulmak için doktor kontrolü olmadan çeşitli ilaçlar kullanan Ö.Y.nin bebeği Helin, dünyaya yarık dudak ve damaklı olarak geldi. Yarık dudak ve damaklı olması nedeniyle özel mamalar ile beslenebilen küçük Helinin ameliyat olması için doktorlar kilo almasını beklemeleri gerektiğini söyledi.

Anne Ö.Y.ye gittiği hastanelerdeki doktorlar, kızının iyileşmesi için 10a yakın ameliyat geçirmesi gerektiğini söyledi. Bunun üzerine Ö.Y., yüz nakilleriyle adını duyuran Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Bölümünden Prof. Dr. Ömer Özkana başvurdu

ARKADAŞIYLA DERTLEŞMEK İÇİN ARADI, HAYIRSEVERLE TANIŞTI

Özkandan tedavi konusunda olumlu yanıt alan aile, ameliyat masrafları için gerekli parayı ise bulamadı. Bu sırada anne Ö.Y., dertleşmek için bir arkadaşını aramak isterken telefonda yanlış numara çevirmesi sonucu Düzcede yaşayan 52 yaşındaki Yılmaz Özata ile tanıştı. Telefonda ağlayan Ö.Y.nin durumuna üzülen Özata, küçük Helinin ameliyat masraflarını karşılayacağını söyledi.

Bunun üzerine Prof. Dr. Özkan tarafından ameliyat edilen Helinin yarık dudak ve damakları birbirine dikildi. Ameliyatın ardından küçük Helin, sağlığına kavuşmaya başladı. Küçük Helinin tam olarak sağlığına kavuşması içinse bir ameliyat daha olması gerekiyor.

İNSANLIK ÖLMEMİŞ

Yaşadıklarını filme benzeten anne Ö.Y,  hiç tanımadığı halde kendisine yardımcı olan kişiye minnettar olduğunu söyledi. Kızının ameliyatın ardından yüzünün gülmeye başladığını dile getiren Ö.Y., Kızımın ameliyatı için ne yapacağımı kara kara düşünürken bir arkadaşımın numarasını yanlış çevirmem kaderimizi değiştirdi. Hiç tanımadığımız bir kişi umudumuz oldu. Artık ona (baba) diye sesleniyorum. İnsanlığın ölmediğini bize gösterdi dedi.

Kızının bir ameliyat daha geçirmesi gerektiğine işaret eden Ö.Y, Bunun için de belli bir miktar para gerekiyor diye konuştu.

TELEFONDA AĞLAYINCA DAYANAMADIM

Düzcede yaşayan Özata ise Antalyada yaşayan yardım ettiği ailenin fotoğrafını hiç görmediğini söyledi. Kendisinin fotoğrafının yayınlanmasını ve yaptığı yardımın miktarının bilinmesini istemeyen Özata, şöyle konuştu:

Tanımadığım bir numara aradı. Açar açmaz bir arkadaşıyla konuşur gibi ağlamaya ve derdini anlatmaya başladı. Bir süre sonra yanlış aradığını söyledim. O da şaşırdı ve özür diledi. Telefonda ağlayınca dayanamadım. Yardım edebileceğimi söyledim. Kendisine güvendim ve ameliyat masraflarını karşıladım. Gücüm yetse daha da yardım etmek isterim. Umarım başka hayırseverlerin yaptığı yardımlar ile Helin tam anlamıyla sağlığına kavuşur ve yüzü güler.

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024