Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2146 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   18 Nisan 2018 - 11:33

Çelik ten AB Komisyonu raporuna tepki!

Büyüt
Küçült
Çelik ten AB Komisyonu raporuna
AB Bakanı ve Başmüzakareci Ömer Çelik, AB Komisyonunun Türkiye raporunu değerlendiriyor.

AB Bakanı ve Başmüzakareci Ömer Çelikin konuşmasından satır başları;

Rapor yakınlaşmayı teşvik etmekten uzaktır. Avrupa Birliği in müzakere yapılmasından uzaktır.

Göç anlaşmasından, sığınmacıya mali yardım var, Suriyeye maddi yardım var. 18 Mart anlaşmasına bağlı kalmamak demektir. Yakın zamanda gerekirse Komisyona mektup yazmayı da düşünüyorum. Türkiyeye adil bir yaklaşım gösterilmedi. Bu son raporda aynı mantığı sürdürüyor. Bütün fasılları 6 ay içinde kapatacak kapasiteye sahibiz.

Her zaman olduğu gibi, Türkiye in stratejik bir ortak olduğunun altı çiziliyor. Türkiyeye hakkaniyetli bir yaklaşımda bulunulmadı.

Türkiye, AB yaklaşımlarından uzaklaşmakla itham ediliyor, ancak pek çok yaklaşımda da ilerleme kaydettiği söyleniyor. Bu söylem, siyasi bir söylemdir. Türkiye, bütün bu yaklaşımlara rağmen, kararlılığını sürdürüyor.

Kıbrıs konusunda ise ilkesizlik devam ediyor. Koskoca AB, Güney Kıbrısın esiri olmuş durumdadır. Mahalle dayanışması dediğim, AB in kendi değerleriyle çelişen bir tutumdur. Güney Kıbrısın bu itibarsızlaştırma politikasına karşı esas Fransa karşı durmalıdır. Güney Kıbrısın tek başına doğalgaz çıkarma hakkı olamaz.

Yunanistan Savunma Bakanı ın zarar verici kışkırtıcı davranışları oluyor. Bu şahsı kınamaları gerekiyor. Aklının ermediği konularda provakasyonlarda bulunuyor. Burada iki hal, iki kurucu devlet var.

Kuşkusuz bu rapor da, diğer raporlar da doğası gereği eleştireldir. Biz bu eleştirileri fırsat kabul ediyoruz. Berabar çalışmaya odaklı bir eleştiri belgesi hazırlanmışsa, birileri bizim için çalışmış, belli noktaları tespit etmiş deriz, ancak burada geleceğe dair olumlu bir eleştiri görmüyoruz. Biz eleştiriden korkmuyoruz, ancak objektif dille yazılmış bir eleştiri görmüyoruz.

Belli bir pazarlığının ürünü olarak ortaya çıkmış bir rapor. FETÖ ün saldırısını sizin ülkelerinize uyarlıyorum, siz hangi tedbirleri alırdınız? Emin olun Türkiye in aldığı tedbirlerin on kat fazla tedbir alırdınız. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle ilgili eleştirilerin hiçbirini ciddiye almıyorum. FETÖden masum bir sivil toplum örgütüymüş gibi bir retorik kullanılmasını son derece yanlış buluyoruz.

Türkiyede FETÖcü terör örgütü, yargıyı ele geçirmek üzereyken, hala bu eleştirileri sürdürüyorlar. Peki Türkiyeye hangi ortak çaslışma önerisinde bulunmuşlar? AB, FETÖ tehdidini anlamaktan uzak.

Terör propagandası varsa, teröre destek varsa demokrasi yoktur. PKK ın terör örgütü olduğunun altının çizilmesini olumlu buluyoruz, ancak yaptırımda bulunulmamasını olumlu bulmuyoruz. PKK saldırılarına karşı dayanışma görmüyoruz.

FETÖden masum bir Gülen hareketi diye bahsedilmesiyle tam olarak anlaşıldığını görmüyoruz, kınıyoruz. Türkiye in karşı karşıya olduğu terör tehdidini anlamaktan uzaklar.

Parise sadece çorba dağıttığı için gözaltına alınan üniversite öğrencilerini kendilerine hatırlatmak istiyorum.

Avrupa Birliği, siyasi ve insani açıdan doğru yerde durmuyor. Türkiye in karşı karşıya olduğu terör tehdidini anlamıyorlar. Zeytin Dalı Harekatıyla ilgili gerçeklerle uyuşmayan yorumlar var.

İlerleyebiliyorsak, oturalım konuşalım, ilerleyemiyorsak 23. ve 34. fasılları açalım.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024