Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1810 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   06 Kasım 2018 - 11:20

Çavuşoğlu’ndan kritik Kaşıkçı açıklaması

Büyüt
Küçült
Çavuşoğlu’ndan kritik  Kaşıkçı
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili, Elimizde bazı deliller var. Bunları henüz kamuoyu ile paylaşmadık. dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kaşıkçı cinayetine ilişkin bazı delillerin ellerinde olduğunu belirterek Henüz kamu ile paylaşmadığımız başka deliller var açıklamasında bulundu.

Bakan Çavuşoğlu Japonya ziyareti kapsamında başkent Tokyodaki Ulusal Basın Kulübü de basın mensupları ile bir araya gelerek sorularını yanıtladı.

Çavuşoğlu, Japon gazeteci Jumpei Yasuda ın vatanına dönmesinden dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, Rehine olarak tutulması 3 yıldan fazla sürdü. O zamandan beri Türkiye elinden gelenin en iyisini yaptı. dedi.

Japon tarafının konuyu bildirmesi üzerine Türkiye in gerekenleri yapmaya başladığını kaydeden Çavuşoğlu, Bildiğim kadarıyla hiçbir fidye ödenmedi. Japonya da asla böyle bir girişimde bulunmadı. Biz de Türkiye olarak herhangi bir vatandaşı kurtarmak için fidye ödemedik.” diye konuştu.

Çavuşoğlu, fidye ödenmesi durumunda radikal grupların daha fazla gazetecileri ve diğer insanları rehin almak için kendine zemin bulacağını ifade etti.

Bakan Çavuşoğlu, Japon gazetecinin evine dönmesine yardım etmekten mutluluk duyduklarını ifade etti.

YAPTIRIMLARLA HERHANGİ BİR SONUCA ULAŞILACAĞINA İNANMIYORUZ

ABD in İrana uygulamaya başladığı yaptırımlara ilişkin bir soruya Çavuşoğlu, “Yaptırımlarla herhangi bir sonuca ulaşılabileceğine inanmıyoruz. Yaptırımların yerine anlamlı diyalog ve görüşmelerin daha kullanışlı olduğunu düşünüyorum. Bu bizim ilkesel tutumumuz.” diye konuştu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024