Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2472 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   17 Mayıs 2018 - 11:40

Çavuşoğlu: Gazze katliamı Uluslararası Ceza Mahkemesine götürülmeli

Büyüt
Küçült
Çavuşoğlu: Gazze katliamı Uluslararası Ceza Mahkemesine
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrailin Gazze katliamı Uluslararası Ceza Mahkemesine götürülmeli dedi.

....

 

DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, dün Türkiyeden ayrılan Ä°srailBüyükelçisi e tepki göstererek “MaÄŸduriyet yaratma çabasında, ucuz politikalar peÅŸinde” dedi. ÇavuÅŸoÄŸlu açıklamasının devamında ise Ä°srail Büyükelçisi pekala parasını ödeyip VIPden geçebilirdi. Ä°srailde bizim büyükelçiliÄŸimiz ya da bizler, para ödeyerek geçiyoruz. Büyükelçi VIPden deÄŸil de normal geçiÅŸten gittiÄŸi zaman ister istemez bu prosedürlere uyacak. Herkes uyuyor, vatandaÅŸ da uyuyor. EÄŸer buna tabi olmak istemiyorsan parasını verip VIPden geçeceksin ifadelerini kullandı.

DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu Ä°nsanlık suçu için Ä°srailin hukuk karşısında hesap vermesi gerekiyor. Ä°srailin yaptığı katliam uluslararası ceza mahkemesine götürülmeli, bunu Filistin yapabilir.  BirleÅŸmiÅŸ Milletler Güvenlik Konseyi de görünen yine ABD veto edecek, BM Genel Kurulu da karar çıkartmamız lazım ifadelerini kullandı.

O ÜLKELER VIPI AÇIYORSA BİZ DE AÇIYORUZ

Ä°srail Büyükelçisi e de tepki gösteren ÇavuÅŸoÄŸlu “MaÄŸduriyet yaratma çabasında, ucuz politikalar peÅŸinde” diyerek ÅŸu yorumda bulundu:

Ä°srail Büyükelçisi özellikle attığı tweetlerle ciddi bir tahrik yaptı. Karşılıklılık esası gereÄŸi Ä°srailde de Türkiyede de VIPden geçmek için belli bir ücret ödemeniz lazım. Biz bunu artık tüm ülkelere uyguluyoruz. O ülkeler bize VIPi açıyorsa biz de açıyoruz. Para karşılığı açıyorsa para karşılığı.  Tam mütekabiliyet. EÄŸer açmıyorsa açmıyoruz.

BİZİM BÜYÜKELÇİMİZ PARA ÖDEYEREK GEÇİYOR

İsrail Büyükelçisi pekala parasını ödeyip VIPden geçebilirdi. İsrailde bizim büyükelçiliğimiz ya da bizler, para ödeyerek geçiyor.

Büyükelçi VIPden değil de normal geçişten gittiği zaman ister istemez bu prosedürlere uyacak. Herkes uyuyor, vatandaş da uyuyor. Eğer buna tabi olmak istemiyorsan parasını verip VIPden geçeceksin.

UCUZ POLÄ°TÄ°KA BU

Sanırım burada bilinçli bir geçiş var ki Beni mağdur ettiler demek istedi. Ama ucuz bir politika bu. Tam bunlara yakışan bir yöntem.

Diğer taraftan tabi büyükelçimizi istişare için çektik, onlar göndermediler. Bu adımlar atıldı. Washingtondaki büyükelçimiz istişareler için Ankaraya çağrıldı. İsrail büyükelçimiz de dün geldi, görüştük.

Tabi İsrail ile ilişkileri istediğimiz şartlar yerine getirildiği için normalleştirdik. Ama o zaman da biz çok açık net söyledik ki, bu ilişkileri normalleştirmemiz sizin Filistinde onların adımını ihlal eden adımlara sessiz kalacağımız anlamına gelmez.

 

HAKAN ATÄ°LLA AÇIKLAMASI 

Hakan Atilla davasıyla da ilgili konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hakan Atilla davası tamamen siyasi ve FETÖ motifli bir davadır. Suçsuz bir insana 32 ay hapis cezası vermek hukuka aykırıdır açıklamasında bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD in Tel Avivdeki büyükelçiliğini Kudüse taşıması ve Gazze sınırında çıkan olaylarla ilgili görüş alışverişinde bulunmak üzere çeşitli ülkelerdeki mevkidaşlarıyla telefon diplomasisini de sürdürüyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024