Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1931 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   20 Mart 2018 - 15:33

Çavuşoğlu : ABD YPGDEN MEDET UMUYOR

Büyüt
Küçült
Çavuşoğlu : ABD YPGDEN MEDET
ABD in Afrin açıklamasıyla ilgili konuşan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Endişe duymaya gerek yok operasyon tamamlandı ifadesini kullandı.

 

Gazetecilerin gündeme dair sorularını cevaplandıran Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD inAfrin konusunda endişeliyiz açıklamasına cevap vererek  Endişe duymaya gerek yok operasyon tamamlandı ifadesini kullandı.

ABD YPGDEN MEDET UMUYOR

ABD in terör örgütüne verdiği desteği eleştiren Çavuşoğlu şunları söyledi;

Siviller bu operasyondan mutluyken, ABD neden rahatsız oluyor. Bir terör örgütünün peşine kapılmışsınız, arkasından gidiyorsunuz. ABD rahatsız, çünkü YPG ile iç iç, YPGden medet umuyor. Bu tür gereksiz açıklamalar yerine bu insanları topraklarına nasıl gönderebiliriz, bu insanların nasıl ihtiyaçları var bunlara kafa yormamız gerekiyor.

MÜNBİÇ SÖZÜ TUTULMADI

ABD in YPG ve PKK Münbiç en çıkacak sözü var bize ama ABD sözünü tutmadı. Dün toplansaydık YPG Münbiçten çıkacak, Türkiye ile ABD buna nezaret edecekti. 

BUGÜN TİLLERSON İLE GÖRÜŞECEĞİM

Tillerson görevi bırakıyor biliyorsunuz, bugün de kendisi ile görüşeceğiz.  ABD Dışişleri Bakanlığı a atanan Mike  Pompeo ile de ABD Kongresi deki onay sürecinden sonra görüşeceğiz.

AFRİNDE YAĞMALAMAYA İZİN VERMEYİZ

Afrinde yağmalamaya izin verilmeyeceğini de belirten Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yağmalama veya insanlık dışı muamele konusunda hassasız, bunlara müsaade etmeyiz dedi. 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024