Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2471 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   15 Aralık 2018 - 11:08

Bürokratik Vesayet Aşıldı, Peki Resmi İdeolojik Vesayet?

Büyüt
Küçült
Bürokratik Vesayet Aşıldı, Peki Resmi İdeolojik
AK Parti’nin halihazırda bürokratik vesayeti aşıp aşmadığından ziyade resmi ideolojik vesayeti aşma noktasında kat ettiği mesafeyi gündemleştirmek daha isabetli olacaktır. Kaynak: Bürokratik Vesayet Aşıldı, Peki Resmi İdeolojik Vesayet?

“Yeni Türkiye” ile “Eski Türkiye” arasındaki gerilim AK Partinin bir türlü yakasını bırakmıyor. Bilhassa 15 Temmuz sonrası içine girilen sürecin bu gerilimi daha bir arttırdığı görülüyor. Gerilimin dozu yükseldikçe bunu ensesinde hisseden siyasal öznenin çelişki ve bocalamaları da artıyor.

Gerilimin sebebi nerede aranmalı? Bu soru önemli. Dün olduğu gibi hâlihazırda da büyük bir çoğunluk AK Partinin maruz kaldığı gerilimi izah noktasında harici faktörlere göndermede bulunuyor, hatta sorunu buna indirgiyor. Buna göre siyaset, toplum ve ekonomi ölçeğinde yaşanan gerilim tümüyle dış güçlerce kotarılan bir olay olup Türkiye devletini parçalayıp bölmeyi amaç edinmektedir. “Üst akıl” kavramının da icat edildiği bu retorikte sadece dahili siyasette değil yanı sıra uluslararası ölçekteki gelişmeler de bu çerçevede okunmak istenmekte ve başta Suriye ve Irak olmak üzere komşu bölgelerde yaşanan hemen her gelişme de “üst akl”ın Türkiyeyi zayıflatma, bölme ve parçalama amacına mebni yorumlanmaktadır. 15 Temmuz darbe girişiminin adeta milat olarak lanse edildiği bu perspektifte “Yeni Türkiye”den verilen ödün/ler ve “Eski Türkiye”ye dönüşü çağrıştıran söylem ve icraatlar da meşrulaştırılmak istenmekte, otoriterleşen siyaset ve hukuksal plandaki olumsuz gidişat zorunluluk olarak nitelendirilerek mevcut tablonun normalleştirilmesi istenmektedir. “Devletin bekası” gibi son derece abartılı ve tartışmaya açık vurgular temelinde durum bazen öyle bir raddeye varmaktaki son olarak Fransadaki Sarı Yelekliler olayı örneğinde de görüldüğü gibi küresel yaşanan gelişmelerden bile Türkiyeye tehdit çıkarılabilmektedir. Toplum, siyasal iktidar ve onun inisiyatifindeki medya eliyle seferberlik psikolojine sokulmakta ve adeta paranoyaklaştırılmaktadır.

Yazının Devamı >>>

 

Haşim Ay-Haksöz





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024