Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3316 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   02 Ekim 2018 - 12:51

Brunson un Avukatı AYM ye Başvuracak.

Büyüt
Küçült
Brunson un Avukatı  AYM ye
Türkiyede devam eden yargı süreci kapsamında İzmirde ev hapsinde bulunan ABDli rahip Andrew Brunsonın avukatı, Brunsonın ev hapsinin kaldırılması için yarın Anayasa Mahkemesi e (AYM) başvuruda bulunacaklarını belirtti.

 

İki yıl önceki darbe girişiminin ardından hükümetin darbe girişiminden sorumlu tuttuğu FETÖ ve PKK ile bağlantıları bulunduğu suçlamalarıyla tutuklanan ve Nisan ayında yargılanmaya başlayan Brunson, Temmuz ayında ev hapsine alınmış ve hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmuştu.

ABD yönetimi Brunsonın serbest bırakılmama kararına tepki göstererek bazı Türk bakanlara yönelik yaptırım kararı açıklamış ve Türkiyeye yönelik olarak çelik ve alüminyumdaki gümrük vergilerinin iki katına çıkarılmasına karar vermişti.

Brunsonın avukatı İsmail Cem Halavurt, Ev hapsinin kaldırılmasına yönelik başvuruyu Anayasa Mahkemesi e yarın yapacağız. Yurtdışına çıkış yasağı ile ilgili maddeyi de başvurumuza koyacağız fakat AYMseyahat özgürlüğü konusuna bakmıyor. 12 Ekimden önce bir karar çıkmasını beklemiyorum, fakat biz başvurumuzu duruşma öncesinde yapmış olmak istiyoruz dedi.

İzmirde devam eden yargılaması kapsamında 12 Ekimde mahkemeye çıkacak olan Brunson, hakkındaki suçlamalardan suçlu bulunması halinde 35 yıla kadar hapis cezası alabilir. 

Avukatının daha önce İzmirdeki mahkemeye ev hapsinin sona erdirilmesi ve yurtdışına çıkış yasağının kaldırılması talebiyle yaptığı başvurular mahkemece reddedilmişti. 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024