Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1691 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   04 Nisan 2018 - 08:46

Boğaziçi Üniversitesi deki olaylara 9 tutuklama

Büyüt
Küçült
Boğaziçi Üniversitesi
deki olaylara 9
Gözaltına alınan öğrencilerden 9u tutuklandı.

Boğaziçi Üniversitesi de, Afrinde şehit düşen askerleri anmak için stant açan ve program düzenleyen öğrenci grubuna saldıranlara yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve hakimliğe sevk edilen 15 şüpheli 9unun terör örgütü propagandası yapmak suçundan tutuklanmasına karar verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ca, 19 Mart a Boğaziçi Üniversitesi in kuzey kampüsünde Afrinde şehit düşen askerleri anmak için stant açan ve program düzenleyen öğrenci grubuna saldıranlara yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve savcılıkça tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilen 15 şüphelinin işlemleri sona erdi.

Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza hakimliği, şüphelilerden 9 un PKK, KCK, YPG silahı terör örgütünün propagandasını yapmak suçundan tutuklanmasına karar verdi. Hakimlik diğer 6 şüphelinin ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmasına hükmetti.

ŞÜPHELİLER HAKKINDAKİ SEVK YAZISI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ın şüpheliler hakkında hazırladığı sevk yazısında, üniversitede İslam Araştırmaları Kulübü organizesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye in Afrin bölgesinde gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı ın başarıyla tamamlanmasının ardından insani duygularla düzenlenen lokum dağıtımı etkinliği esnasında şüphelilerin, barışçıl bir biçimde etkinlik yapan öğrencilere saldırarak fiziksel şiddet uygulamaya çalışmaları neticesinde meydana gelen arbede üzerine savcılıkça soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Şüphelilerin olay gününde Saray savaş, halklar barış istiyor, Savaşa hayır, barış hemen şimdi, Katip AKP, iş birlikçisi ÖSO, şeklinde slogan attıkları, İşgalin, katliamın lokumu olmaz ifadesini taşıyan pankart açtıkları ve Kürdistan faşizme mezar olacak, Okulumuzda ÖSOcu istemiyoruz yazılı afişleri duvarlara astıkları vurgulanan sevk yazısında, şüphelilerin ifadesine yer verildi.

ŞÜPHELİLERİN İFADELERİ YALAN

Şüphelilerin söz konusu olaya karışmadıklarını, oradan geçtiklerini söyledikleri anlatılan sevk yazısında, görüntü tespit tutanaklarına göre şüphelilerin suçtan kaçmak için yalan beyanda bulundukları belirtilen sevk yazısında, TSK ın Zeytin Dalı Harekatı a ilişkin bilgi, bu harekatın amacı tek tek anlatılarak, uluslararası hukuktan kaynaklanan egemenlik hakkının kullanıldığı ve toplumun tüm kesimleri tarafından bunun desteklendiği vurgulandı.

Sevk yazısında, Şüphelilerin PKK, KCK, YPG silahlı terör örgütlerinin genel tavrı ve stratejisi doğrultusunda Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve TSK ın uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru müdafaa ve terör ile terörist faaliyetlerle mücadele haklarını kullanan bir devlet değil de bölgede işgal gerçekleştiren, şiddet uygulayan, bu suretle gayrimeşru faaliyette bulunan gayrimeşru bir güç olarak gösterme çabası içerisindedirler. denildi.

ŞÜPHELİLER, TSK VE TÜRKİYEYİ İŞGALCİ OLARAK LANSE ETMİŞLER

Şüphelilerin ayrıca bölgedeki terör örgütlerinin cebir, şiddet ve tehdit kullanmadığını, mazlum olduklarını uluslararası kamuoyuna sergilemeyi amaçladıkları belirtilen sevk yazısında şu ifadelere yer verildi:

Bahse konu olaylar bir üniversite içerisinde masum bir öğrenci grup tarafından, masum duygularla gösterilen demokratik tepki olarak gösterilmesi istenmekte ise de asıl amaç bu grubun organik bağlar içerisinde olduğu terör örgütlerinin yöntemlerinin meşru göstermeye yönelik kamuoyu oluşturmaya dair eylemler olduğu sabittir. Şüpheliler organik bağ içerisinde bulundukları terör örgütlerini meşrulaştırmaya çalışırken, gerek TSK gerek Türkiye Cumhuriyeti Devleti i itibarsızlaştırmak, tepkisel uluslararası kamuoyu oluşturmak, terör örgütlerinin amacı doğrultusunda toplumda kargaşa yaratmak, barış ve huzur ortamını bozmayı amaçlamaktadır.

Şüphelilerin bu şekilde gerçekleştirmiş oldukları eylem Anayasada sınırları ortaya konan düşünce ve ifade özgürlüğü yahut toplantı ve gösteri yapma hakkı kapsamında değerlendirilemez. Şüpheliler, Türkiye Cumhuriyeti Devleti i, işgalci, gayrimeşru, şiddet uygulayan bir güç olarak lanse ederek, PKK, KCK, YPG silahlı terör örgütünün ise cebir, şiddet ve tehdit içeren yöntemlerini meşru göstererek terör örgütünün propagandasını yaptıkları anlaşılmıştır.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024