Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2338 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   13 Şubat 2018 - 11:58

Başpiskopos II. Hrisostomos:Bizi Türklerden Kurtarın

Büyüt
Küçült
Başpiskopos II. Hrisostomos:Bizi Türklerden
Türkiye in meseleyi diplomatik yollara çözme gayretine rağmen GKRY tarafından sorunu çok uluslu hale getirme yolunda adımlar geliyor.

GKRY kilisesinin başı RumOrtodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos Geri adım atmamalıyız, ABD ve Avrupayı sorumluluk yüklenmeye çağırıyorum açıklaması yaptı. Yunan Na Tea gazetesi de ABD ve AB in dikkatlerinin aşka alanlarda yoğunlaştığı bir dönemde Yunanistan ve GKRY in Doğu Akdenizdeki durumunun zorlaştığını yazdı.

ABD ve Avrupa sorumluluk yüklensin

 

Doğu Akdenizde 4 gündür devam eden gerilimle ilgili süreç devam ederken hem Rum kesimi hem de Yunanistanda basın süreci yakından takip ediyor. Yunanistanda yayımlanan Dimokratia gazetesi Türkiye in Kardak an sonra Doğu Akdenizde de ilk kez söylemden eyleme geçtiğini yazarak bölgede Türkiye in 6 savaş gemisi olduğunu belirtti. Güney KıbrısRum Kilisesi in Başpiskoposu Hrisostomos da yaptığı açıklamada Geri adım atmamalıyız. ABD ve Avrupayı bu kışkırtmalar karşısında sorumluluk yüklenmeye çağırıyorum ifadelerini kullandı.

ABD ve AB başka konuya odaklanmış

Haftalık Ta Nea gazetesi ise Saipem platformunun engellenmesinin İtalyan şirketini bir açmaza soktuğu, eğer şirket geri adım atarsa bunun şirketin prestijine zarar vereceği, bölgede ciddi mali yatırımı bulunan şirketin geri adım atmaması durumunda ise gittikçe artan Türk tehditleriyle karşılaşacağını yazdı. Türk tarafının bir sonraki adımının ne olacağının sorunun en önemli bilinmezi olduğunu vurgulayan gazete, Türkiye in bölgeye sondaj gemisi göndermesi halinde neler olabileceğini kimsenin tahmin edemeyeceğini, ABD ve AB in dikkatlerinin başka alanlarda yoğunlaştığı bir dönemde Yunanistan ile Gkry in Doğu Akdenizde Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) ilan etmesinin çok zor olduğunun açıkça ortaya çıktığını yazdı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024