Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1956 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   28 Nisan 2015 - 10:46

Başbakana hakaretten beraat

Büyüt
Küçült
Başbakana hakaretten

Olay, 7 ay önce Atakum İlçesi Denizevleri Mahallesi Atatürk Bulvarında meydana geldi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, geçen Eylül ayında geldiği Samsunda bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğrencileri Elif G. ve Mert Deniz Ö. ile işsiz Alper Kaan Y., Başbakan Davutoğlunun aracının geçiş güzergahında bulunan bir üst geçitte Davutoğlu defol. Karadenizden Kobaniye sürüyor mücadelemiz. SDP, DEV-LİS yazılı pankart astı ve bunun fotoğrafını sosyal paylaşım sitesinden paylaştı. Bu pankartla ilgili soruşturma başlatan polis çevredeki güvenlik kamerası görüntülerinden 3 şüpheliyi belirleyip, gözaltına aldı. Polisteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, savcılık ifadelerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Samsun 2nci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından haklarında 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 3 sanık, karar duruşmasında hazır bulundu. Şüphelilerden Mert Deniz Ö., pankart ve bunun asılması ile ilgisinin bulunmadığını, kamera inceleme tutanağında fotoğrafı olan kişinin de kendisi olmadığını belirterek, beraatini istedi. Diğer iki sanık da suçlamayı kabul etmeyip beraatlerini istedi.

Alınan ifadelerin ardından kararı açıklayan mahkeme, yöneltilen fiilin kanunda suç olarak tanımlanmaması nedeniyle 3 sanığın beraatine karar verdi.

Sanıklardan Mert Deniz Ö,. 2012 yılının Ağustos ayında arkadaşı Y.B.B. ile dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın fotoğrafının bulunduğu ve üzerinde Atış serbest, hedef Tayyip yazılı fotoğrafa dart attıkları iddiasıyla hakim karşısına çıkmış ve arkadaşı Y.B.B. ile birlikte beraat etmiş.

Hakan ÇELİKBAŞ/ SAMSUN, (DHA)





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024