Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1691 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Haziran 2018 - 14:56

Başbakan: Kanal İstanbul Türkiye in stratejik bir projesidir

Büyüt
Küçült
Başbakan: Kanal İstanbul Türkiye
in stratejik bir
Başbakan Yıldırım, Kanal İstanbulun Türkiye in stratejik bir projesi olduğunu açıkladı.

Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören için Fatih Camisi de dün öğle vakti düzenlenen cenaze törenine Kartal Metrosu ile giden Başbakan Binali Yıldırım, Kanal İstanbul projesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

BU SENE İHALE TAMAMLANACAK

Projeyle ilgili bütün çalışmaların yapıldığını belirten Yıldırım, eksiğinin olmadığını, bu sene içinde ihalesinin tamamlanmış olacağını söyledi. Başbakan Yıldırım, Bilen, bilmeyen konuşuyor, Kanal İstanbulu iptal edeceğiz. diyor bazı adaylar. Doğrusu ben hayretle bunları izliyorum. Kanal İstanbul bir eğlence projesi değil. Bir rekreasyon projesi değil. Kanal İstanbul, Türkiye in stratejik bir projesi. diye konuştu.

PROJE 10 MİLYAR DOLAR

Boğazdan 50 bin gemi geçtiğine işaret eden Yıldırım, Bir tane tanker Boğazda bir yere baştan kara gitse ne olur? İndependentayı hatırlayan belki vardır, bizim yaşımızdakiler. 78de, 10 gün boyunca İstanbul yandı, bütün camlar aşağı indi. Dolayısıyla bu proje stratejik bir projedir. Boğazların, İstanbulun güvenliği için olmazsa olmaz bir proje. Ama projeyi bilmeden, bilgisi olmadan, ilgisi olanları görüyoruz. Adaylardan biri; sayın Akşener diyor ki 65 milyar dolara mal olacak. Böyle bir şey yok. Proje 10 milyar dolar. 65 milyar dolar nere, 10 milyar dolar nere. Üstelik de bu proje bütçeden yapılmayacak. Yap-işlet-devlet modeliyle yapılacak. Bedeli nereden ödenecek? Oradan geçen gemilerden alınacak. Hem Boğazı tehlikeden kurtaracağız hem de bir alternatif oluşturmuş olacağız. Dolayısıyla memleketin geleceği, gençlerimiz, genç kuşaklar için daha büyük sorumluluklarımız var. değerlendirmesinde bulundu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024