Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3038 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   08 Ekim 2018 - 21:21

Azerbaycanlı mafya lideri İstanbulda yakalandı!

Büyüt
Küçült
Azerbaycanlı mafya lideri İstanbulda
Azerbaycanlı mafya lideri Loto Guli lakaplı Nadir Salifov İstanbulda yakalandı.

İnterpol üzerinden kırmızı bültenle aranan suç örgütü elebaşı Azeri Anbar Sadıkhov İstanbulda yakalanarak gözaltına alındı. Sadıkhovun Azerbaycanın en tehlikeli suç örgütü olarak bilinen başını geçtiğimiz aylarda İstanbulda yakalanan Lotu Guli” lakaplı Nadir Salifovun çektiği çetenin dışarıdaki elebaşı olduğu öğrenildi.

 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri önceki akşam  Fatihte bir otele operasyon düzenledi. Baskında, Azerbaycan tarafından kırmızı bültenle, çete liderliği ve dolandırıcılık gibi benzeri suçlardan aranan Anbar Sadıkhov yakalanarak gözaltına alındı. Yakalanan Sadıkhov Vatan Caddesindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürülerek sorguya alındı.

 

Sadıkhovun Azerbaycanın ünlü suç örgütü elebaşı Lotu Guli lakaplı Nadir Salifovun sağ kolu olduğu öne sürülürken, cezaevi firarisi olduğu ve işlemlerinin ardından Azerbaycan hükümetine teslim edileceği öğrenildi.

Anbar Sadıkhovun başını çektiği çetenin lideri Nadir Salifov geçtiğimiz yıl Kasım ayında Bahçelievlerdeki bir AVMye düzenlenen operasyonla gündeme gelmişti. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Özel Harekat ekiplerinin operasyon düzenlediği AVMde Şirinler olarak bilinen suç örgütü üyeleri ile Azerbaycan uyruklu 2 kişinin de aralarında bulunduğu 11 şüpheli gözaltına alınmış, gözaltına alınan şüphelilerin Azerbaycan uyruklu Nadir Salifovu öldürmek için toplantı yaptıkları tespit edilmişti.

Azerbaycan medyasında da yer alan haberlerde,  Salimovun, 2016 yılında Beşiktaşta öldürülen Azerbaycan uyruklu “Hayalet” lakaplı Namıq Caniyevin intikamını almak için planla yapıp, ağabeyinin intikamını almak üzere Türkiyedeki Nadir Salifovun  peşine düştüğü ve bu amaçla da Şirinler çetesiyle de toplantı yaparken polis baskınına uğramıştı.

RUSYADA BAŞLAYAN HESAPLAŞMA

Azerbaycanın acımasızlığı ile bilenen ve uzantıları Rusyaya kadar uzanan iki suç çetsinin başını çeken Guli ve Canıyev arasındaki hesaplaşma 16 Ocak 2013te Rusyanın önde gelen mafya liderlerinden Dede Hasanın öldürülmesiyle başlamış, Dede Hasanın öldürülmesini organize ettiği iddia edilen Rövşan Canıyev Beşiktaşta öldürülmüş, bu suikastin sorumlusu olduğu iddia edilen Lotu Gulinin adamlarından Elşen  Amircanski de 11 Eylül 2017de Gürcistanda öldürülmüştü.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024