Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2392 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   13 Şubat 2018 - 11:45

Altay: Afrin, AK Parti in oyuncağı değildir

Büyüt
Küçült
Altay: Afrin, AK Parti
in oyuncağı
Afrini tek adam şovuna çevirmek için her şeyi mübah sayan bir anlayıştan Türkiyeye hayır gelmez. Afrin AK Parti in oyuncağı değildir dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMMde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.  Altay, Zeytin Dalı Harekatına ilişkin hükümeti dört konuda uyardıklarını, ancak bu uyarıların dikkate alınmadığını belirterek şunları söyledi:

En başında dedik ki askeri diplomatik angajmanlarınızı Meclis e ana muhalefetle paylaşın. Stratejik hata yapmayın, çok hassas bir bölgeye gidiyorsunuz. Elbette vatan için hepimiz şehit oluruz ama stratejik hatalarınızdan kaynaklı olarak şehit vermeyelim dedik. Samimi olun, bu bir milli meseledir, iç politika malzemesine dönüştürmeyin dedik.

KÜRT SORUNUNUN ÇÖZÜLECEĞİ YER TBMMDİR

Terör örgütleriyle tümüyle etkin katı bir mücadele edin ama Türkiye in bir an önce çözülmesi gereken bir Kürt sorunu vardır bu konuda da bu sorunun çözüleceği yer TBMMdir. Ne Kandil, ne İmralı, ne Oslo, ne Dolmabahçedir. TBMM, Kürt sorununun çözümüne yönelik doğru sağlıklı adımları iktidarı muhalefetiyle atabilmeli dedik. BU uyarılarımızın genel olarak çok dikkate alınmadığını görüyoruz.

YILDIRIMIN AK PARTİ KONGRESİNDEKİ AÇIKLAMASI: MEHMETÇİĞE AĞIR HAKARET

Bir konu bizi çok üzdü. Başbakanın bir il kongresinde Başbakan bizi Afrine götür sloganı karşısında başbakanın biraz müstehzi biraz gülerek o gün 11 şehit vermişken Çıkışta hazır olun Afrine gidiyoruz sözüdür. Bu çok küstahça bir tutumdu. Orada can kan veren Mehmetçiğimize ağır bir hakarettir. Afrin AK Parti in oyuncağı değildir. İç politikada kendi siyasi ikbali için kullanacağı bir malzeme değildir. Ulusal güvenliğimizi ilgilendiren sınır güvenliğimizi ilgilendiren yüksek hassasiyetli bir konudur.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrine yönelik harekatın başladığını 20 Ocak a Kütahyada düzenlenen AK Parti kongresinde duyurmuştu. Erdoğan, partisinin kongrelerinde yaptığı konuşmalarda harekata dair açıklamalarda bulunmuştu. Harekatta bir helikopterin düşürülmesi de yine Erdoğan tarafından duyurulmuş ancak detaylı bilgi verilmemişti.

CHPYİ TEMSİLEN HDP KONGRESİNE GİTTİM

Ayrıca Altay, HDP in kongresine katılmasına ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

Ben Cumhuriyet Halk Partisi i temsilen oraya gittim. Bizim gittiğimiz yer Ankara ın göbeğinde yasal bir siyasi partinin, Meclis e grubu bulunan bir partinin kongresidir. Düşüncelerine katılmamız asla mümkün değildir, tasvip etmemiz asla mümkün değildir. Eğer HDP bir terör örgütü ise, HDP in bu kongresine hükümet nasıl izin verdi bunu sorgulamak lazım.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024