Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2076 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   18 Nisan 2018 - 10:49

Alman Vatandaşı Türk Tutuklandı

Büyüt
Küçült
Alman Vatandaşı Türk
Türkiye’de beş gündür gözaltında bulunan Adil Demirci adlı Alman vatandaşı çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Türkiyede beş gündür gözaltında bulunan Adil Demirci adlı Alman ve Türk vatandaşı, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Türkiyede daha önce tutuklanan ve Aralık 2017de serbest bırakılan çevirmen ve gazeteci Meşale Tolu un Twitter paylaşımına göre Demirci, 13 Nisan tarihinde Etkin Haber Ajansı (ETHA) çalışanlarına yönelik operasyonda Semiha Şahin ve Pınar Gayip ile birlikte gözaltına alındı.

Çağlayandaki İstanbul Adliyesi de savcılığa ifade veren Demirci örgüt üyesi olmak ve örgüt propagandası yapmak iddiasıyla ve tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği e sevk edildi. Mahkeme Demirci in tutuklanmasına hükmetti.

Demirci in Almanyada yaşadığı ve çalıştığı, tatil amacıyla Türkiyede olduğu sırada gözaltına alındığı belirtiliyor.

Dışişleri Bakanlığı dan alınan bilgilere göre, İstanbuldaki Alman Başkonsolosluğu Demirci ile görüşmek için girişimde bulundu. Başkonsolosluğun hem Demirci in ailesi hem de Türk makamlarıyla iletişim hâlinde olduğu öğrenildi. Demirci in gazeteci olup olmadığını Dışişleri Bakanlığı ın şu anki durumda teyit edemediği belirtildi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı daha önce de Türkiyede siyasi gerekçelerle dört Alman vatandaşının tutuklu olduğunu açıklamıştı. 73 yaşındaki Enver Altaylı dışında diğer üç kişinin kimliği kamuoyuna açıklanmış değil.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024