Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2306 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   08 Mayıs 2018 - 17:51

Alman Bakandan İyi Partiye Ziyaret

Büyüt
Küçült
Alman Bakandan İyi Partiye
İYİ Parti Genel Başkanı Akşeneri ziyaret eden Almanya ın Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakanı Roth, 24 Haziran seçimlerini yakından takip edeceklerini söyledi. Roth, AKP ve HDP arasında sıkışan Kürt seçmenin İYİ Partiye destek vereceğini öngördüklerini belirtti. Akşener de Halk Kürt sorununu bizim çözeceğimize samimiyetle inanıyor dedi.

Almanya ın Avrupa ile İlişkilerden Sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth, cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşeneri makamında ziyaret etti.

Türkiye-Almanya ilişkilerinin önemine değinerek, seçimlerin demokratik ortamda olmasını dileyen Roth, Gelişmiş ülkeler için demokrasi vazgeçilmez bir unsurdur. Umarım, Türkiyedeki seçimler de demokratik bir ortamda gerçekleşir. Türkiye in demokratikleşmesi ve hukukun üstünlüğü ancak böyle bir ortamda gerçekleşir diye konuştu.

Akşenere başarı dileğinde bulunarak, 24 Haziranda yapılacak seçimleri yakından takip edeceklerini belirten Roth, Güneydoğuda AKP ve HDP arasında sıkışan Kürt seçmenin size karşı desteği olacağını da ön görüyoruz dedi.

AKŞENER: GÜNEYDOĞUDAKİ VATANDAŞLARIMIZ İÇİN UMUT OLDUK

Adaylık sürecinden ve iktidar olmaları halinde izleyecekleri dış politikadan bahsederek, Alman heyete ziyaretleri için teşekkür eden İYİ Parti Genel Başkanı Akşener de, Türkiye, Avrupadır. Bu bakış açısını kazanmak, Avrupa ın yararınadır. Devletler, dünya meselelerini çözmek için pozitif bir bakış açısı kazanmalıdır ifadelerini kullandı.

Baskılara rağmen korkmadan, cesurca ilerlemelerini halktan aldıkları güce borçlu olduklarını söyleyen Akşener, Haklarımızın gasp edildiği bir dönemden geçtiğimiz için İYİ Partideki her kişi hukukun üstünlüğünü ve demokrasiyi içselleştirdi. Güneydoğudaki vatandaşlarımız için de İYİ Parti umut oldu. Halk, Kürt sorununu bizim çözeceğimize samimiyetle inanıyor. Kimsenin şüphesi olmasın ki 24 Hazirandan sonra kardeşçe yaşayacağız diye konuştu.

KAYNAK: SPUTNIK





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024