Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 5184 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   26 Aralık 2016 - 13:54

Algı operasyonlarına karşı hepimizin dikkatli olması büyük önem arz ediyor.

Büyüt
Küçült
Algı operasyonlarına karşı hepimizin dikkatli olması büyük önem arz
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı

İsraille ikili ilişkilerin Filistine bakış açısını değiştirmeyeceğini vurgulayan Kalın, Astan süreciyle ilgili de konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalının açıklamalarından satır başları:

İsraille ikili ilişkilerimiz Filistine bakış açımızı değiştirmez.

TERÖR OPERASYONLARI

Terör örgütlerine karşı verilen mücadele asla Kürt vatandaşlarımıza yönelik bir müdahale değildir. Terörden en fazla zulm gören vatandaşlarımız Kürt vatanşlarımız olmuştur. Algı operasyonlarına karşı hepimizin dikkatli olması büyük önem arz ediyor.

Türkiye 15 Temmuz benzeri girişimlere karşı önlemlerini aldı. Tüm terör örgütleriyle mücadele hız kesmeden devam etmektedir. Çukur siyaseti yapanlar o çukura gömüldüler. Türkiye mazluma sahip çıkma açısından dünya ülkelerinin çok çok ilerisindedir.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞANIN ZİYARETLERİ

2016da Cumhurbaşkanımızın çok yoğun bir programı oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız 2016da 20 ülkeye 22 yurtdışı ziyaret etti, 23 ile 31 ziyareti gerçekleşti, 52 devlet ve hükümet başkanını kabul etti. Nisanda İslam İşbirliği Teşkilatı zirvesini yaptık, BM Dünya İnsani Zirvesi ilk defa İstanbulda toplandı. Dünya Enerji Kongreside üçüncü büyük kongreydi.

 

HALEPİN TAHLİYESİ

Doğu Halepeki sivillerin tahliye edilmesi için ilgili makamlarımızın yürüttüğü yoğun diplomasi sonucu 44 bin kişi tahliye edildi, İdlibe getirildi. Bu insanların temel ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmalar yürütülüyor. Biz bunu yeterli görmüyoruz, Halepe sağlanan ateşkesin Suriyede de sağlanabilmesi için görüşmelerimiz devam ediyor.

Rusya ın teklifiyle bir Astana süreci gündeme geldi, ön çalışmalar devam ediyor. Bizim amacımız Suriye in tamamında ateşkesin sağlanması ve sistematik bir şekilde uygulanması. Burada nihai amacımız siyasi geçiş sürecinin tamamlanmasıdır. Burada kaybedecek vaktimiz yok.

ASTANA SÜRECİ

Sayın Putinin bir Astana çağrısı vardı. Bununla ilgili bilgileri ileri ki günlerde paylaşacağız. Astana sürecinin sulandırılmasına izin vermeyeceğiz.

FIRAT KALKANI HAREKATI

Bu operasyonun amacı sınır bölgelerimiz başta olmak üzere Azez-Cerablus hattında bütün terör unsurlarının temizlenmesidir. Burada yoğun bir mücadele veriliyor. 1900 kilometrekarelik alan temizlenmiştir. Silahlı kuvvetlerimiz kahramanca mücadele veriyor, kayıplarımız oluyor. Bu barbar terör örgütüne karşı mücadelemiz tam bir kararlılıkla devam edecektir.

Genelkurmay Başkanımız bizzat sahaya inerek, teşviklerde bulunarak bu operasyonun sevk ve idaresini yapmaktadır. Uluslararası koalisyonu hava desteği vermesi konusunda üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade ediyoruz.

IRAK MESELESİ

Musul operasyonu devam ediyor, DEAŞın yoğun silahlanması ve mayınlamasından dolayı operasyon biraz yavaşlamış gözüküyor. Biz Irak yetkilileriyle yaptığımız görüşmede bu operasyona destek verdiğimizi ifade ettik. Telafer konusunda koyduğumuz ilkenin devam etmesi önem arz ediyor.

FETÖ OPERASYONLARI

PKK gibi, DEAŞ gibi terör örgütlerine karşı nasıl mücadele veriyorsak, FETÖye karşı da mücadelemiz kararlı bir şekilde devam edecektir. Çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam edecektir. Batı ülkelerinin FETÖ ün bu propaganlarına karşı dikkatli olmalarını ifade ediyoruz.

 

SORU-CEVAP

MÜNBİÇ VE RAKKA OPERASYONLARI

Biz PYD in bütün unsularının Münbiçen çıkması için ABD ile görüşmelerimizi yaptık. Bu konuda temaslarımız devam edecek. Orada oldu bittiye göz yummamız söz konusu değil. ABDlilerle yaptığımız yoğun temaslar neticesinde, Rakka operasyonunun SDG tarafından yapılması şehre girilmesi konusunda yerel güçler tarafından yapılmasını ifade ettik. Bunun modelitesi konusunda mutabakata varmamız gerekiyor.

EL BAB OPERASYONU

Fırat Kalkanı harekatının en kritik aşamasını teşkil ediyor. Biz El Bab operasyonunda kararlı bir şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bir takım gecikmelerin olduğunu biliyoruz. Meşru bir gerekçe olmadan hava desteğinin verilmemesi kabul edilemez. Bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Son bir haftada El Bab çevresinde çatışmalar yoğunluk kazandı. TSK ın sivil kayıplar olmaması için büyük bir hassasiyet gösteriyor. Bu bir zorlu süreç biz de çalışmalarımızı devam ettireceğiz.

700 CANLI BOMBA İDDİASI

Bizim çalışmalarımız devam ediyor, gereken tedbirler alınıyor. Bu operasyon tamamlanacaktır. El Bab civarındaki tehdit unsuru hem ülkemiz, hem Suriyeliler için tehdit unsurudur.

SİNCARDA TSK GEREĞİNİ YAPAR AÇIKLAMASI

Sayın Barzani in yaptığı açıklamayı destekliyoruz. Bölücü terör örgütünün mevcudiyeti onları da rahatsız etmektedir. Bölücü terör örgütünün orada konum elde etmeye çalışması kabul edilemez. Türkiye topraklarından Iraka yönelik herhangi bir güvenlik tehdidi ortaya çıkmamıştır. Fakat çeşitli gerekçelerle Irakan Türkiyeye güvenlik tehditleri devam etmektedir. Bu devam ederse Türkiye gerekli tedbirleri alacaktır.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024