Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2361 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Kasım 2018 - 19:20

Alaattin Çakıcı ile irtibatlı 24 kişi gözaltına alındı

Büyüt
Küçült
Alaattin Çakıcı ile irtibatlı 24 kişi gözaltına
Organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı ile irtibatlı olduğu belirlenen 24 şüpheli, 11 ilde düzenlenen operasyonlarla gözaltına alındı.

 

AA muhabirinin emniyet yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Ankara Organize Suçlarla Mücadele Åžube Müdürlüğü ekipleri, organize suç örgütü elebaşı Alaattin Çakıcı ın Kırıkkale Cezaevi den Sincan Kapalı Cezaevi e nakledilmesinin ardından baÅŸkentte Çakıcı ile irtibatlı grupların faaliyete geçebileceÄŸi ihtimali üzerine çalışma baÅŸlattı. 

K.A ın, Çakıcıyı cezaevinde defalarca ziyaret ettiÄŸi bilgisine ulaÅŸan ekipler, söz konusu kiÅŸiyi takibe aldı. Teknik ve fiziki takip sırasında cezaevi civarında keÅŸif yaptığı saptanan K.A ın diÄŸer illerden suç örgütü kurma, yaÄŸma, kasten adam öldürme, kumar oynanması için yer temin etme gibi suçlardan kaydı olan birçok şüpheliyi de Ankarada topladığı belirlendi. 

Organize Suçlarla Mücadele Åžube Müdürlüğü bünyesinde kurulan özel ekip tarafından hareketleri adım adım takip edilen grubun, Çakıcı ın talimatları doÄŸrultusunda Ankarada bir oluÅŸuma gittiÄŸi ve örgüt üyelerinin kiralanan hücre evlerinde barındırıldığı ortaya çıktı. 

Sansasyonel eylem hazırlığındaki suç örgütünün, eleman, para ve silah temin etmeye çalıştıkları, bu amaçla bir de kumarhane açarak iÅŸlettikleri belirlendi. 
Şüphelilerin kimlik ve adres tespitlerinin yapılmasının ardından harekete geçen özel ekip, Ankara, Çorum, IÄŸdır, Ä°stanbul, Ä°zmir, Kayseri, Kırklareli, Osmaniye, UÅŸak, Kocaeli ve MuÄŸlada eÅŸ zamanlı operasyon düzenledi. 

Ankaradaki 3 ev ile Maltepe GMK Bulvarı daki bir otele düzenlenen operasyonlarda K.A ın da aralarında olduÄŸu 24 şüpheli gözaltına alındı. Ekiplerin otelde düzenledikleri baskında silahlı çatışma çıkma olasılığı nedeniyle müşterileri güvenli bir noktada topladığı sonrasında şüphelileri yakaladığı öğrenildi. ÅžÃ¼phelilerle bir polis üniforması, 15 tabanca, 2 uzun namlulu tüfek, 3 av tüfeÄŸi ve çeÅŸitli çaplarda çok sayıda fiÅŸek ele geçirildi. Zanlıların, baÅŸta kumar ve haraç toplama olmak üzere illegal faaliyetlerde bulundukları tespit edildi. 

Ankara Organize Suçlarla Mücadele Åžube Müdürlüğüne getirilen şüphelilerin ifadelerinin alınmaya baÅŸlandığı, firari zanlıların yakalanması için de çalışmaların sürdüğü öğrenildi. 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024