Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2631 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   31 Aralık 2018 - 13:58

Akpınardan Adli Kontrole İtiraz

Büyüt
Küçült
Akpınardan Adli Kontrole
Metin Akpınar, hakkında verilen adli kontrol kararına itiraz etti. Adli kontrolün kaldırılması için mahkemeye başvurdu.

Katıldıkları bir televizyon programında yaptıkları açıklamalar nedeniyle sanatçı Metin Akpınar hakkında “Halkı T.C. hükümetine karşı silahlı isyana tahrik, “Cumhurbaşkanına hakaret” , halkın bir kesimini aşağılama” ve suçu ve suçluyu övme suçundan soruşturma başlatıldı. Müjdat Gezen ise “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan aynı soruşturmada yer aldı.

MAHKEMEDEN ADLİ KONTROL KARARI

Habertürk en Arzu Kaya ın haberine göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ca başlatılan soruşturma kapsamında Müjdat 
Gezen ve Metin Akpınar savcılıkta ifade verdi. Yurt dışına çıkmamak ve karakola imza atmak şeklinde adli kontrol hükümleri uygulanmak koşuluyla mahkemeden serbest kaldı.

“KAÇMA ŞÜPHESİ YOK”

Metin Akpınar adına avukatı İrem Hekimoğlu adli kontrol kararına itiraz etti. İtiraz dilekçesini adli kontrol kararı veren Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliği e sundu. Dilekçede, adli kontrolün kaçma şüphesi olan kişiler için uygulanan tedbirler olduğu belirtildi. Akpınar açısından böyle bir durumun söz konusu olmadığı, kaçma şüphesinin bulunmadığı kaydedildi. Metin Akpınarın halka mal olmuş bir sanatçı olduğu, sokağa çıktığında dahi bir çok hayranıyla karşılaştığı anlatılan dilekçede, adli kontrol hükümlerinin uygulanmasının gerekmediği belirtildi.

“UYGUN GÖRÜLMEZSE ÜST MAHKEME İNCELESİN”

Adli kontrol kararlarının kaldırılması talep edilen dilekçede, talebin uygun görülmemesi halinde itirazın bir üst mahkeme olan Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliği e gönderilmesi talep edildi.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Adli kontrol kararını veren Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliği, Akpınarın talebini değerlendirecek. Uygun görürse adli kontrolü kaldıracak, adli kontrolün kaldırılması talebini reddederse dosyayı bir üst mahkemeye gönderecek. Bu durumda talebi Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliği değerlendirip karara bağlayacak.

MÜJDAT GEZEN DE BAŞVURMUŞTU

Geçtiğimiz hafta sanatçı Müjdat Gezen de mahkemeye başvurarak adli kontrol hükümlerinin kaldırılmasını talep etmişti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024