Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3996 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   24 Aralık 2014 - 13:12

AKP, ABD peojesi tartışması büyüdü

Büyüt
Küçült
AKP, ABD peojesi tartışması
Merkez Parti Başkanı Karslı’nın “Dilipak, ‘AK Parti ABD projesidir’ dedi” sözünü Devlet eski Bakanı Tümen de doğruladı: “Dilipak, proje bitene kadar AK Parti’nin iktidarda kalacağını anlattı.”

 

 Merkez Parti Genel Başkanı Abdurrahim Karslı  +1 TVde AKPye yakınlığıyla bilinen Akit Gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipakın kendilerine “AKPnin bir proje partisi” olduğunu ve ABD, İngiltere ve İsrailin desteğiyle kurulduğunu söylediğini iddia etti.

Karslının iddiasını Devlet eski Bakanı Aydın Tümen de doğruladı. Tümen, söz konusu toplantıya kendisinin de katıldığını belirterek,  “Karslının anlattıkları baştan sona doğru. Geçtiğimiz ekim ayında beş altı kişinin katıldığı toplantıda Dilipak, AK Parti projesinin nasıl kurgulandığını ortaya koydu. Ayrıca projenin henüz sonuçlanmadığını, şu anda AKPnin çok güçlü olduğunu ve bu proje bitene kadar iktidarda kalacağını anlattı. Yani ‘AKP görevini bitirmedi demeye getirdi” şeklinde konuştu.

ALİ BULAÇ DOĞRULADI

Zaman Gazetesi yazarı Ali Bulaç da yazısında, Karslıyı doğruladı. Bulaç, “Karslı beni şahit gösteriyor. Evet, o toplantıda vardım. 1998lerden başlamak üzere Amerikalılar, sıklıkla bizlerle görüşmeye başladı. Biri gidiyor, üçü geliyordu. Dilipak, Türkiye için bir siyasi proje hazırladı. Onun ifadesine göre Ankarada birilerine çalıştığı dosyayı verince, Amerikalıların görüşme trafiği değişti. Dilipak, projesinin bazı değişikliklerle AK Parti olarak ortaya çıktığını gördü. Amerikalılar, projeyi Erbakan Hocaya uygulatmayı düşünüyorlardı, ancak o reddetti.

Erbakan Hoca son görüşmemizde AK Partinin nasıl kurulduğunu anlattı, elindeki bazı belgeleri bana gösterdi; Ertan Yülek Bey şahittir” diye yazdı.

ABD 3 SÖZ VERDİ 3 ŞEY İSTEDİ

Dilipakın söylediği iddia edilen ve yalanlanmayan sözlere göre ABDliler şu teklifte bulundu: “1. Biz sizi iktidara taşıyalım. 2. Size iktidarda sorun çıkaracakları opere edelim.

3. Size gerekli finansal destekleri getirelim.” Karşılığında ise  AKPden şunlar istendi:

“A. İsrailin güvenliğini artıracaksınız, önündeki engelleri kaldıracaksınız.

B. Büyük Ortadoğu Projesi yani sınırların değişmesi.

C. İslamın yeniden yorumlanmasında bize yardımcı olacaksınız.

‘FiL iLE YATAĞA GiRERSEN EZiLiRSiN

Ali Bulaç, yazısında şu bilgiyi paylaştı: “M. Ali Bulutun yazdığına göre bu proje rahmetli Muhsin Yazıcıoğluna da teklif edilmiş. Yazıcıoğlu, Erdoğana ‘Kardeşim, Amerikanın desteğindeki bir siyasete hizmet edilmiyor. Millete dayanarak siyaset yapacaksan geleyim. Amerika hep kendine hizmet ettirir diyor. Tayyip Bey ona, ‘Bir müddet Amerikanın dediklerini yaparız. Mani olurlarsa dirsek vurur, gideriz deyince rahmetli, ‘Amerika dirsek vurulacak güç değil. Fil ile gireceğin yataktan ezilerek çıkarsın demiş, teklifi
nazikçe reddetmiş.”

Cihan ACAR- BUGÜN GAZETESİ



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024