Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 4047 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   17 Ocak 2017 - 13:08

Afganistanda eğitim almış ve 4 dil bilen, iyi yetiştirilmiş bir terörist

Büyüt
Küçült
Afganistanda eğitim almış ve 4 dil bilen, iyi yetiştirilmiş bir
İstanbul Valisi Vasip Şahin, Reina saldırganının yakalanmasıyla ilgili açıklama yaptı. Şahin, teröristle ilgili önemli detayları paylaştı.

stanbul Valisi Vasip Şahin ve İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesinde basın açıklaması yaptı.

Saldırganın 1983 Özbekistan doğumlu olduğunu söyleyen Vali Şahin, Afganistanda eğitim almış ve 4 dil bilen, iyi yetiştirilmiş bir terörist dedi.

İstanbul Valisi Şahin ve Emniyet Müdürü Çalışkanın yaptığı ortak açıklamayı Reuters, AP, CNN dahil dünya medyasından kuruluşlar canlı yayınladı.

Vali Şahinin açıklamalarından satır başları:

Ortaköy semtinin bir gece kulübünde bildiğiniz üzere menfur bir terör eylemi meydana gelmişti. 39 insanımızı orada yitirdik. O saldırıyı düzenleyen faille ilgili emniyet müdürlüğümüz çok grift bir çalışma yürüttü ve dün gece bu katil ve fail yakalanmış durumda.

Fail Abdülkadir Masharipov. Özbekistan 1983 doğumlu. Afganistanda eğitim almış ve 4 dil bilen, iyi yetiştirilmiş bir terörist.

Ülkemize 2016 yılında ocak ayı içerisinde geldiği tahmin ediliyor. Bu operasyon yapılırken yaklaşık 7 bin 200 saat kamera incelemesi yapıldı, özel ekiplerle birlikte 2 bin polisimiz görev aldı.

Terörist İstanbula geldiğinde Başakşehirde ev kiralayıp sonra bir kaç ev değiştiriyor.

Terörist suçunu kabul etmiştir. Aynı zamanda yapılan incelemeyle parmak izi de uyuşmuştur.

 

197 BİN DOLAR ELE GEÇİRİLDİ

Gerçekten polisimiz çok büyük emek sarf etti. Çok dikkatli bir çalışma yürüttü ve bu çalışma boyunca yaklaşık 152 adrese operasyon düzenlendi. Bu operasyonlarda 50 şahıs gözaltına alındı. Bu arada 168 yabancı da yabancı terörist olma şüphesine binaen gerekli işlemler yapılmak üzere ilgili mercilere teslim edildi. Teröristle birlikte 197 bin ABD doları ele geçirildi. 2 adet tabanca ve şarjörü ele geçirildi.

Teröristle birlikte bir Iraklı erkek ve değişik ülkelerden 3 kadın ele geçirilmiş durumda. Onlar da gözaltında. Daha dün akşam alındıkları için örgüt bağlantıları henüz değerlendiriliyor.

DAEŞ ADINA YAPILDIĞI NET

Saldırının DAEŞ adına yapıldığı net.

ÇOCUĞU YANINDA MIYDI?

Çocuğun saldırganın yanında olduğu doğru fakat bu operasyonun olduğu gece yanında değildi.

Orada, o civarda arkadaşlarımızın takipleri devam ediyordu, şüpheli adreslerle ilgili. Burada 5 adresi dün takip ettiler ve öğleden sonra o 5 adrese yönelik operasyonları artırarak devam ettiler. Neticede o 5 adresten birinde ele geçirildi.

AMACIMIZ CANLI ELE GEÇİRMEKTİ

Amacımız suçluyu canlı ele geçirmekti. Bizim güvenlik kuvvetlerimiz mecbur kalmadıkça silah kullanmazlar. Karşı taraf silah kullanmadığı için, silah kullanmaya ihtiyaç kalmamıştır. Polisimiz iğneyle kuyu kazar gibi çalıştı. Rahat hareket edebilme imkanı bulamadı. Yurtdışına kaçma imkanı bulsaydı belki de kaçacaktı.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024