Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2781 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   02 Şubat 2018 - 15:26

ABD den Venezuella için Darbe isteği

Büyüt
Küçült
ABD den Venezuella için Darbe
ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Venezuela ordusunun, Cumhurbaşkanı Nicolas Maduroyu devirmesi ihtimalinden söz etti ancak bunun olup olmayacağını bilmediğini söyledi

Güney Amerikada beş ülkeyi ziyaret edeceği geziye başlamadan önce dün Texas Üniversitesi de yaptığı konuşmada Tillerson, Trump yönetiminin Venezuelada bir  ejim değişikliğiönermediğini ancak Maduro un kendi isteğiyle iktidarı bırakmasının en kolay yol olacağını söyledi.

Barışla tehdit etti

 

Venezuelada bir biçimde bir değişiklik olacağını tahmin ettiğini söyleyen Tillerson, ABD in bu değişikliğin barışçı bir yolda olmasını istediğini belirtti.

Venezuela ın, çöküntü içindeki ekonomi, doludizgin giden enflasyon ve halkın kötü beslenme sorunlarının yarattığı ortamında, popülaritesi sürekli düşen Maduro, Nisan sonunda yapılması gereken seçimde yeniden başkan olmayı hedefliyor.

Maduro un iktidardan uzaklaştırılmasının gerekli olup olmadığı ve ABD in bu konunda bir rol oynayıp oynamayacağı yolunda bir soruya Tillerson şöyle yanıt verdi:

Biz rejim değişikliği ya da Başkan Maduro un devrilmesini önermedik. Biz (Venezuela ın) yeniden anayasaya uymasını önerdik.

Tillerson ülkenin kendi iç güçlerinin harekete geçmesi ihtimalinden söz etti ancak ABD in elinde, Venezuela ordusunun Maduro aleyhine döneceği yolunda herhangi bir istihbarat bulunduğunu söylemedi. Venezuela ve diğer Latin Amerika ve Güney Amerika ülkelerinin tarihinde pek çok kez bu işleri ordu halletmiş.

Tillerson, İşlerin, ordunun artık hükümetin vatandaşlara hizmet edemediğine karar vereceği kadar kötü gittiği noktada, (ordu) barışçı bir değişimi gerçekleştirebilir dedi. (Venezuelada) da bu durum olur mu, olmaz mı, bilmem. dedi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024