Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2191 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   03 Şubat 2018 - 12:38

ABD den Pkk Ya Yeni Tip Yapılar

Büyüt
Küçült
ABD den Pkk Ya Yeni Tip
Fırat Kalkanı’nda TSK’nın kullandığı bombalara bakarak Afrin’de PKK için kilometrelerce uzunlukta tünel-sığınak inşa eden ABD, Zeytin Dalı sonrası bunların bir işe yaramadığını görünce Münbiç’te ‘yeni tip yapılar’ için harekete geçti

ABD, Afrinden sonra Mehmetçiğin operasyon yapmaya hazırlandığı Münbiçte ‘yeni tip tüneller için hazırlığa girişti. Zeytin Dalı Harekâtında PKKdan temizlenen bölgelerde teröristlerin yaptığı yüzlerce metreyi bulan tüneller ve beton mevzilerin bir işe yaramadığını gören Pentagon, Türk yapımı beton delici bombalar karşısında daha dayanıklı olacak yapılar kuruyor. Yeni Şafakın haberine göre, Afrin çevresinde teröristlerin gizlenme ve geçişleri için yapılan sığınaklarla tünellerin ‘profesyonel yapılması dikkat çekmişti. Kullanılan malzeme, beton kalınlıkları, toprak derinliği ve demir kullanımı gibi birçok unsur tek tek hesaplanarak inşa edilen yapılar, yerli üretim nüfuz edici bombaya (NEB) karşı PKKya karşı yeterli korumayı sağlayamadı.

TOPRAĞI AFRİNDEN FARKLI

 

Yeni Şafakın edindiği bilgiye göre ABD, Fırat Kalkanı Harekâtında terör örgütlerinden temizlenen Azez ve Cerablus bölgesinde TSKnın attığı bombaların etkisini inceledi. Fırat Kalkanı bölgesiyle Afrinin toprak yapılarının aynı olduğu sonucuna varan Pentagon, Afrinde aylar önce bu tespitlere göre hazırlık yaptı. Ancak bu hazırlıkların Zeytin Dalı Harekâtı karşısında yeterli olmadığı görüldü. ABD şimdi de Afrindeki toprak yapısından farklı özelliğe sahip Münbiçi incelemeye aldı. Türk bombalarının Münbiç toprağında oluşturduğu kraterleri sıcağı sıcağına fotoğraflayan ABD askerleri, elde ettiği verileri Pentagon merkezine gönderiyor. Analizler sonucu ortaya çıkan verilerle PKKya Münbiçte ‘yeni tip sığınak, mevzi, tünel ve bina inşa edilecek.

KRATERLERİ FOTOĞRAFLADILAR

PKKnın sözde üst düzey bir yetkilisi bu durumu Batı basınında da afişe etti. Sözkonusu terörist, Münbiçle ilgili olarak, “Türk mermileri kraterler açıyor ve yakındaki ABD askerleri gelip bu kraterleri hızlıca görüntülüyor” dedi. Münbiçteki PKKlıların Afrindeki Zeytin Dalı Harekâtından sonra son derece gergin olduğunu bildiren terörist, Münbiç arazisinin Afrin gibi dağlık değil düz olduğuna işaret ederek, “ABD buraya çok gidip geliyor. Onlara güvenebileceğimizi biliyoruz. Bize söz verdiler” ifadelerini kullandı. Hızlandırılan çalışmalar, Mehmetçiğin ÖSO ile birlikte Münbiçe de operasyon düzenleyeceğinden ABDnin neredeyse emin olduğunu ortaya koyuyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024