Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2824 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   12 Ocak 2017 - 14:47

720 BİN TAŞERON İŞÇİ KADROYA GEÇECEK

Büyüt
Küçült
720 BİN TAŞERON İŞÇİ KADROYA
Taşeron işçilerin heyecanla beklediği kadroya geçiş için, şartlar netleşmeye başladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, geçtiğimiz günlerde taşeron işçiler ile ilgili açıklama yaparak, kadro çalışmalarına hız verdiklerini belirtmişti.

Bakan Müezzinoğlu un açıklamasının ardından. Kamu Personel Rejimi de yapılacak bu düzenleme için 6 aylık bir sürenin gerekli olduğu öngörülüyor.

720 BİN TAŞERON İŞÇİ KADROYA GEÇECEK
 
Kamuda asıl ve yardımcı işi yapan 720 bin taşeron işçi Kamu Personel Rejimi e dahil edilecek. Asıl işleri yapanlar kadroya alınacak, yardımcı işlerde çalışanların ise özel statülü sözleşmeyle kamuda istihdamı öngörülüyor. Ayrıca kamuda performans değerlendirme sisteminin de oluşturulması planlanıyor.
 
İŞÇİLERE DETAYLI GEÇMİŞ ARAŞTIRMASI YAPILACAK
 
Düzenleme kapsamında tüm taşeron işçilerin güvenlik ve arşiv araştırmasından geçeceği açıklandı. Güvenlik ve arşiv araştırması olumsuz sonuçlanan kişiler yeni düzenlemeden yararlanamayacak. Araştırmalarda özellikle FETÖ olmak üzere tüm terör örgütleriyle irtibatlı olup olmadıklarına bakılacak.

 

Kaynak: Vatan





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024