Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2621 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   04 Nisan 2015 - 13:33

7 yaşındaki kızını ilk defa gördü

Büyüt
Küçült
7 yaşındaki kızını ilk defa

Tokatın Turhal ilçesinde 2000 yılında bekçilik yaptığı şantiyeye giderken aracını mıcıra kaptırarak uçurumdan yuvarlanan Yaşar Mantar(35), geçirdiği trafik kazası sonrasında kör oldu. İki gözünün de görme yetisini kaybeden Mantara 2001 yılında kornea nakli yapıldı ama vücudu korneayı reddetti. Bu süreçte dünyaya gelen oğlu Emirhanı 2,5 yaşında kan kanserinden kaybeden acılı babayı hayatta bağlayan 7 yaşındaki kızı Elanur oldu. Kızı Elanuru görebilmeyi ve onla vakit geçirmek isteyen Mantara yardım eli Yozgatlı bir iş adamından geldi.

Yurt dışında yaşayan iş adamının destekleri ile Ankara Gazi Üniversitesinde yaklaşık 5 ay önce sol gözüne kornea nakli olan Mantar, net olmasa da göremeye başladı. Nakil yapılan sol gözünde ödem oluşması nedeni ile ilaç tedavisi gören Mantar, daha net olarak görebileceği günlerin hayalini kuruyor. Mantarın en çok sevindiren ise doğduğu günden bugüne hiç göremediği, 7 yaşına giren kızını görmek oldu. Mantar, çok net seçemese de kızını görmenin sevincini yaşadığını ifade ederek Gözümdeki ödem ve sıkıntıların azalması ile daha net görmeye başlayacağım. Tedavi süreci devam ettiği sürece her şeyi daha net göreceğim söylendi. Kızımı görebildiğim için çok mutluyum dedi.

15 YIL SONRA TEKRAR GÖRMEYE BAŞLADI

15 yıl sonra görmeye başlamanın güzel bir duygu olduğunu ifade eden Mantar Hayatı, insanları, güneşi, kuşları tekrar görmek çok güzel. Benim için hayat daha güzel, neşeli oldu. Anlatılmaz bir duygu. Kornea nakli olurken doktorum yüzde 1 umut demişti. Cenab-ı Allahın takdiri ilahisi. Her şey dört dörtlük oldu. Korneayı vücudum reddetmeden kabul etti diye konuştu.

Engelli maaşı ve eşinin günü birlik işlerde çalıştığı para ile kirada oturdukları evde hayat mücadelesi veren Mantar, tedavi masrafları için destek bekliyor.

BABASIYLA ARTIK PARKA GÄ°DEBÄ°LECEK

Babasının tekrar görmeye başlamasından çok mutlu olan ilkokul birinci sınıf öğrencisi Elanur Babamın görmesini çok istiyordum. Babamla artık parka, her yere gideceğiz diye konuştu.

Birçok müzik aleti kullanabilen, elektronik ev aletleri tamirinden anlayan Mantar, saz çalmayı çok seviyor. Elanur ise babasının çaldığı müziğe ayak uydurarak dans ediyor.

Ä°HA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024