Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 4222 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   10 Mart 2017 - 11:19

53 TLYE SAĞLIK HİZMETİ

Büyüt
Küçült
53 TLYE SAĞLIK
Genel sağlık sigortası primi 53 lirada sabitlendi. Gelir testi sonrası yaşanan hane içerisindeki gelire göre prim belirleme uygulaması da kaldırıldı.

1 Ocak 2012de genel sağlık sigortası uygulaması hayata geçince gelir testi kavramıyla tanışmıştık. 

Ancak Türkiyede ikameti olan herkesin genel sağlık sigortalısı olması sonrası gelir testine girmesi gereken kişilere bu yönde bilgilendirme tam anlamıyla yapılamadığı için bazı sorunlar yaşanmıştı. 

Gelir testine girmesi gerektiği halde girmeyen kişilere yüklü miktarda prim borcu çıkmıştı. Nisan ayından itibaren genel sağlık sigortası primi 53 TLde sabitlenince bu sorun ortadan kalkacak. Bir yıl içinde gelir testi yaptıran kişilere de yapılandırma veya af imkanı sağlanacak.

53 TLYE SAĞLIK HİZMETİ

Düzenlemeyle genel sağlık sigortası prim borcu herkes için 53 TL olarak belirlendi. 

Dolayısıyla sigortalı olarak çalışan veya bir sigortalı çalışanın bakmakla yükümlü olduğu kişi statüsünde bulunan kişiler haricindekiler gelir testi yaptırmaksızın aylık 53 TLye sağlık hizmeti alabilecek. Gelir testi sonrası yaşadığı hane içerisindeki gelire göre prim belirlemesi uygulaması kaldırıldı.

HİÇ GELİR TESTİNE GİRMEYENE AF YA DA YAPILANDIRMA

Akşamdan Okan Güray Bülbülün yazısına göre, prim borcu bulunanlar için de yapılandırma ve af imkanı doğdu. Buna göre daha önce hiç gelir testine girmeyenler Nisan 2018e kadar gelir testi yaptırırlarsa borçları yeniden hesaplanacak. 

Örneğin hiç gelir testine girmeyen ve yaşadığı hane içerisindeki kişi başına düşen gelir 592,5 TL in altındaysa bu kişilerin hem prim borçları, hem de gecikme zamları ve cezaları silinecek. Dolayısıyla bu kişiler için bir af söz konusu.

GELİRİ DÜŞÜK OLANLARIN PRİMİ DEVLETTEN

Uygulama hayata geçtikten sonra bir kişi eğer gelir testine girmezse 53 TL prim ödeyerek sağlık hizmeti alabilecek. Eğer bu kişi gelir testine girerse ve yaşadığı hane içerisindeki kişi başına düşen gelir 592,5 TL in altında çıkarsa bu durumda prim ödemeden sağlık hizmetlerinden yararlanabilecek. Bu kişilerin genel sağlık sigortası primleri devlet tarafından ödenecek.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024