Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3129 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   22 Ocak 2018 - 17:06

3.günde dakika dakika gelişmler

Büyüt
Küçült
3.günde dakika dakika
Zeytin Dalı Harekatıyla ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor..

Suriye in Afrin bölgesinden Türkiyeye atılan roketlere sınırdaki obüslerle karşılık verildi. Azezde ise gece yarısı ÖSO Ä°le YPG arasında çatışma çıktığı bildirildi. Ã–zgür Suriye Ordusu, Afrinin doÄŸusunda Åžeyh Harouz tepesi, Åžeyh Ubasi, Mersu, Hafter gibi noktaların alındığını duyurdu.

16.55: Zeytin Dalı Harekatı da Azezden ilerleyen TSK unsurları, Afrinin stratejik önemdeki Burseya Dağı ı ele geçirdi.

16.15: ABD DışiÅŸleri Bakanı Rex Tillerson, Türkiye in meÅŸru güvenlik endiÅŸelerini gidermek için birlikte neler yapılabileceÄŸini görmeyi hedeflediklerini belirtti

15.30: Afrin harekatında Gülbaba bölgesindeki Dırmık dağı eteklerinde çatışmalar yoÄŸunlaÅŸtı. Çatışmanın sesleri, Kilisin sınır köylerinde de duyuluyor.

14.58: Anadolu Ajansı, terör Ã¶rgütü PYD/PKK ın, Afrindeki DEAÅžlı esirleri TSK ve Ã–SOya karşı savaÅŸmaları ÅŸartıyla serbest bıraktığını duyurdu.

14.50 : Zeytin Dalı harekâtında YPGli teröristlerden kurtarılan köylerde örgütün paçavraları yere indirildi.

14.45 : Türk özel kuvvetler askerleri ve ÖSO güçleri, Afrinin kuzeyindeki Birsaya Dağı a operasyon baÅŸlattı. Azezin karşısında yer alan Birsaya, stratejik bir konumda.

14.38 : Ä°ngiltere DışiÅŸleri Bakanı Boris Johnson, Zeytin Dalı harekâtını Türkiye sınırlarını güvende tutmayı istemek konusunda haklı sözleriyle deÄŸerlendirdi. 

14.35:  PKKnın öncülüğünü yaptığı SDG, “Afrine nasıl yardım gönderebileceÄŸimizi araÅŸtırıyoruz” açıklamasında bulundu.

14.10: TSK, Zeytin Dalı Harekatı da Afrin bölgesinin doÄŸusundaki Azezden operasyon baÅŸlattı.

14.00: Hatayın Hassa ilçesinin sınıra sıfır noktasına tank ve ağır zırhlı araçlarla yığınak yapan TSK ın kara birlikleri, saat 13.00 sıralarında son hazırlıklarını tamamladı. Askerler araçlarına binerken, tanklar da çalıştırıldı. Eller tetikte bekleyen askerlerin büyük bir bölümü  saat 13.40da Türkiye ile Suriye sınırına çekilen duvardan açılan bölümünden Suriyeye geçiÅŸ yaptı.

13.45: Harekatın ilk 48 saatinde 7.5 kilometre içeri girildi. Özellikle Kırıkhan-Hassa hattının karşısındaki Afrine baÄŸlı Raco, Åžedia ve Surki bölgelerinde çatışmalar yaÅŸandı. Terör örgütünün kontrol altında tuttuÄŸu 21 nokta kullanılamaz hale getirildi. Terör örgütünün yollara döşediÄŸi 17 tuzak imha edildi. 

13.33 : Hatayın Suriye sınırındaki Kırıkhan ilçesinde Kaletepe Karakolu ile AFAD çadırlarının bulunduÄŸu bölgeye, Afrindeki teröristler tarafından atılan bir roket düştü. Bölgeye ambulanslar sevk edildi.

 

13:30 : Ã–zgür Suriye Ordusu, Afrinin doÄŸusunda Åžeyh Harouz tepesi, Åžeyh Ubasi, Mersu, Hafter gibi noktaların alındığını duyurdu. 

12.50 : Rusya DışiÅŸleri Bakanı Sergey Lavrov, ABDnin Suriyedeki eylemlerinin ya durumu anlamamaktan, ya da durumu provoke etmek amacından kaynaklandığını söyledi. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov da Türkiye ve Suriyeyle temas hâlinde olduklarını belirtti.

12.25: Anadolu Ajansı: Zeytin Dalı harekâtında MÄ°T, Türk Silahlı Kuvvetleri e destek saÄŸlıyor. MÄ°T, Afrin merkezindeki elemanlarının çektiÄŸi ve uydudan alınan görüntüleri analiz ediyor. Terör hedeflerini belirleyen MÄ°T, listeyi sahadaki TSK birliklerine iletiyor. Ayrıca MÄ°T ajanları terör örgütünün haberleÅŸme ağını da dinliyor.

12.15: Zeytin Dalı Operasyonu un üçüncü gününde havalanan Türk savaÅŸ uçakları, Raco bölgesine hava harekâtı düzenliyor.

11.45: Ä°hlas Haber Ajansı, Zeytin Dalı harekâtının ilk 48 saatinde Afrine doÄŸru 7,5 kilometre içeri girildiÄŸini bildiriyor.

11.30: Hatayın Hassa ilçesinde sınırın sıfır noktasında bulunan Sakız Karakolu da bazı tanklar Suriye tarafına atış yaptı. Yarım Aktepe mevkiinde Türk askerleri ve Özgür Suriye Ordusu üyeleri takviye için hazır bekletiliyor.

 

11.10: Afrin Harekatı da üçüncü güne girilirken NATO Genel Sekreter Yardımcısı Rose Gottemoeller Ankaraya geldi.

10.50: Ä°Ã§iÅŸleri Bakanlığından, Zeytin Dalı Harekatı a yönelik sosyal medyadan terör propagandası yapan 24 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.

10.20: Rusyanın Suriyedeki ateÅŸkesi izleme merkezinden yapılan açıklamada, sivillerin Zeytin Dalı Harekatı ın baÅŸladığı Afrinden ayrıldığı belirtildi. Açıklamaya göre, son 24 saatte binden fazla kadın ve çocuk bölgeden ayrılırken görüldü. 

10.00: Gülbaba sınırından silah sesleri yükseliyor.

09.40: Anadolu Ajansı, Türk askerinin Kilis en YPG in terör mevzilerine top atışları yaptığını ve Afrindeki hedeflere ilerleyen birliklere destek verdiÄŸini bildirdi. Zaman zaman yoÄŸunlaÅŸan atışlar, Kilis kent merkezinin yanı sıra Hatay hudut hattındaki bazı köylerden de duyuluyor. Sınır birliklerine askeri araç takviyeleri ise sürüyor.

 

09.30: Hatayın Hassa ilçesinde köylüler, Afrin sınırının sıfır noktasında tanklar ve obüslerle nöbet tutan askerler için bu sabahkurban kesti. Ä°hlas Haber Ajansı, köylülerin kesilen kurbanın kanını askerlerin alnına sürdüğünü, askerlerin de köylülerin ellerini öptüğünü aktardı.

9.10: Al Jazeera muhabiri Stefanie Dekker, sınır hattında aralıksız olarak top ve makineli tüfek sesleri duyduÄŸunu, gökyüzünde jetlerin uçtuÄŸunu bildiriyor.

08.50: Türk özel kuvvetler askerleri ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), dün baÅŸlayan kara harekâtında 11 köyü YPGli teröristlerden geri aldı. ÖSO kuvvetleri, geri alınan köylerde teröristlerin döşediÄŸi mayınları temizliyor.

 

07.40: Gece boyunca sınırın birçok noktasında savaÅŸ uçaklarının sesi duyuldu. Türk jetleri uçakları, gece saatlerinde Reyhanlı ın hemen kuzeyinde yer alan Suriye topraklarındaki Cinderese 12 hava saldırısı gerçekleÅŸtirdi. Kara birlikleri de terör hattını yarmak için YPGlilerle sıcak çatışmaya girdi. Dün bölgeden Reyhanlı ilçe merkezine roket atılmıştı.

03.27: Azezde ÖSO Ä°le YPG arasında çatışma çıktığı bildirildi. ÖSO gruplarından CeyÅŸul Åžimaldan alınan bilgilere göre, ÖSOya baÄŸlı bazı gruplar Bursayye cephesinde harekete geçti.

01.13: Afrine baÅŸlatılan Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, saat 01.00 sıralarında Hassada konuÅŸlu bulunan birliklerce, YPG hedefleri obüslerle vurulmaya baÅŸlandı.

Cumartesi günü 72 savaÅŸ uçağının terör hedeflerini vurmasının ardından önce Özel Kuvvetler Afrine sızdı, ardından ÖSO birlikleri içeri girdi. Saat 11.05 e Türk askerinin sınırı geçmesiyle kara harekatı baÅŸladı. Özel Kuvvetler, komandolar, piyade birlikleri zırhlı araçlar ilerlerken savaÅŸ uçakları ve obüsler de terör hedeflerini vurdu. 

Azez-Gülbaba hattından baÅŸlayan harekat kapsamında TSK ve harekata destek veren Özgür Suriye Ordusu güçleri Afrinin Raco ve Bülbül beldelerine baÄŸlı Åženkal, Kurni, Bali, Edamanlı köyü ile Kita, Kordo ve Bibno çiftlikleri, Suriye Tel Tepesi ile 240. Tepe isimli noktaları ve iki tepeyi daha ele geçirdi.

Ä°LÄ°ÅžKÄ°LÄ° HABERLER



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024