Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2813 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   19 Ekim 2018 - 15:48

2019 LGS sınav tarihi belli oldu!

Büyüt
Küçült
2019 LGS sınav tarihi belli
Ortaöğretim eğitimini tamamlayıp liseye geçmek isteyen milyonlarca öğrencinin gireceği 2019 Liseye Geçiş Sınavı ne zaman düzenleneceği belli oldu.

EOG sınavının yerine gelen ve binlerce öğrencinin katılacağı 2019 LGSye sayılı günler kaldı. Sınav çalışma programını düzenleyen öğrenciler ise Liseye Geçiş Sınavına kaç gün kaldığını merak etmeye başladı. MEB çalışma takvimine göre 2019 LGS sınav tarihi belli oldu.

Ortaöğretim eğitimini tamamlayıp liseye geçmek isteyen milyonlarca öğrencinin gireceği Liseye Geçiş Sınavı (LGS) 01 Haziran 2019 Cumartesi günü Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenecek. Sınavda başarılı olan öğrenciler adres gözetmeksizin istedikleri okullara yerleşebilecek.

2019 LGS SINAVINDA KAÇ SORU SORULACAK?

Sözel Bölüm: Toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika süre verilecek.

Türkçe: 20

T.C. İnkılap: 10

Din Kültürü: 10

İngilizce: 10

Sayısal Bölüm: Toplam 40 soru sorulacak ve 60 dakika süre verilecek.

Matematik: 20

Fen Bilimleri: 20

LGS SINAVI KALKACAK MI?

Liseye Geçiş Sınavı (LGS) konusuyla ilgili soruları yanıtlayan yeni Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk tartışmalara noktayı koydu. Buna göre 2019 yılında LGS sınavı olacak mı?

Seneye de LGS var. Ama sonraki senelerde sürüp sürmeyeceğini Ekim ayında yapacağımız toplantıda açıklayacağız. Çünkü üzerinde çalıştığımız yeni bir sistem var. Asıl hedefimiz kuralı yeni başlayanlara koymak, ortadakilere, bir sisteme başlamış olanlara yeni kural getirmemek.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
LGS
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024