Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1924 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   20 Nisan 2018 - 12:31

15 Yeni Üniversite İçin 10 Üniversite Bölünüyor

Büyüt
Küçült
15 Yeni Üniversite İçin 10 Üniversite
Hükümet, 15 yeni üniversite kurulmasına ilişkin kanun tasarısını Meclise sundu. Tasarıyla İstanbul, Gazi ve İnönü üniversiteleri başta olmak üzere 10 üniversite bölünecek.

 

TBMMye sunulan tasarıya göre, Gaziantep Bilim ve Teknoloji, Samsun, Sivas Bilim ve Teknoloji, İstanbul Tuna ve İzmir Tınaztepe isimlerinde 5 yeni üniversite kurulacak.

Bunların yanı sıra İstanbul, Gazi, Selçuk, Dumlupınar, İnönü, Sakarya, Mersin, Erciyes, Karadeniz Teknik ve Kahramanmaraş Sütçü İmam üniversiteleri de bölünecek.

Bu üniversitelerden ayrılacak bazı fakültelere eklenecek başka fakültelerle 10 yeni üniversite daha ihdas edilecek.

BAKAN: ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA ÇIKARACAĞIZ

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, 15 yeni üniversitenin kurulmasına ilişkin çalışmanın tamamlandığını ve Meclise sunulduğunu belirterek, En kısa zamanda inşallah önümüzdeki hafta çıkaracağız. İnşallah bu üniversitelerimizin çoğuna öğrenci alır duruma da geleceğiz. dedi.

ERDOĞAN İSİM VERMEYEREK İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİNİN BÖLÜNECEĞİNİ BELİRTMİŞTİ

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada İnönü Üniversitesi in öğrencilerinin ikiye bölünerek Turgut Özal Üniversitesinin kurulacağını kaydetmişti. Erdoğan, Adını anmak istemiyorum diyerek İnönü demek yerine mevcut üniversite demeyi tercih etmişti.

NTV





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024