Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3446 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   17 Ocak 2018 - 14:50

13 maden ocağının üretimi durduruldu

Büyüt
Küçült
13 maden ocağının üretimi
Zonguldak a, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından maden ocaklarında denetim yapılırken, alınan 982 işçi şikayeti de incelemeye alındı.

Türkiye in en büyük taş kömürü havzası Zonguldak a, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından 71 işyerinde iş sağlığı ve güvenliği yönünden, 79 işyerinde de işyeri üretim ve düzenlenmesi yönünden denetimler yapıldı. Denetimler sonucu işçilerin sağlıklarını tehlikeye düşüren 13 maden ve 4 inşaatta çalışmalar durduruldu.

YAKLAŞIK 2 MİLYON CEZA KESİLDİ

İş sağlığı güvenliği yönünden yapılan incelemeler sonucu 38 işyerine 1 milyon 841 lira idari para cezası verildi. İşin yürütülmesi yönünden yapılan incelemelerde ise tespit edilen hususlar nedeniyle 11 iş yerine 131 bin lira idari para cezası kesildi.

982 İŞÇİ ŞİKAYETİ ALINDI

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, iş müfettişlerince yapılan denetimlerin yanı sıra 982 işçi şikayeti aldıklarını belirterek, şöyle dedi:

Bunlardan 388 işçi şikayetini işçi lehine sonuçlandırdık. 332si henüz sonuçlandırılmadı. 95 tanesi kısmen olumlu. 125 tanesinin de halen iş müfettişlerince incelemesi devam etmektedir. 6 bin 356 sayılı Sendikalar Toplu İş Sözleşme Yasası gereği işlemlerimizi sürdürüyoruz. Aynı yıl içerisinde 20 işyerinde toplu iş sözleşmesi imzalandı. 47 işyerinde anlaşmaya varılamaması nedeniyle arabuluculuk işlemlerini yürüttük. 23 iş yerinde işçinin istemleri üzerine grev oylamasını yaptık. Grev kararı alınan işyeri sayısı 24 ür. 49 işyerini de yüksek hakem kuruluna gönderdik. Burada işçi şikayetleri ile ilgili iş akdi sona eren işçilerin işçilerimize ilgili vurgulamak istediğimiz bir husus var. 25 Ekim 2017 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan kanun nedeniyle 1 Ocak an itibaren artık işçilerimiz iş akitleri sona erdirilenler il müdürlüğümüze değil, resmi arabulucuya başvuracak. Resmi arabulucu tarafından çözümlenememesi halinde ise iş mahkemesine başvuruları sağlanacaktır.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024