Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 5305 kez okundu. | Fatih Haberleri
Haberin Tarihi :   24 AÄŸustos 2015 - 13:26

YÃœRÃœTMENÄ°N DURDURULMASI KARARI KALDIRILDI

Büyüt
Küçült
YÃœRÃœTMENÄ°N DURDURULMASI KARARI
İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, yürütmenin durdurulması istemi hakkında yeniden karar verilmek üzere dosyanın İdare Mahkemesi’ne gönderilmesine hükmetti

Tarihi Yarımada Kentsel Tarihi, Kentsel Arkeolojik, 1inci Derece Arkeolojik Sit Alanı 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı hakkında yürütmenin durdurulması kararı kaldırıldı. Bölge İdare Mahkemesi, projelere ilişkin yeni bir bilirkişi heyeti oluşturularak rapor alınmasına ve yeniden karar verilmek üzere dosyanın ilgili İdare Mahkemesine gönderilmesine karar verdi.

Tarihi Yarımada Kentsel Tarihi, Kentsel Arkeolojik, I. Derece Arkeolojik Sit Alanı 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı ın iptali ve yürütmenin durdurulması için İstanbul 2. İdare Mahkemesi e açılan davayı mahkeme geçtiğimiz aylarda karara bağlamıştı.


KARARA Ä°TÄ°RAZ EDÄ°LDÄ°

Taraflar İstanbul 2inci İdare Mahkemesi tarafından projelere ilişkin verilen karara taraflar karşılıklı olarak itiraz etti. İdari Yargılama Usulü Kanununa göre karar vermeye yetkili İstanbul Bölge İdare Mahkemesi itirazları değerlendirdi.


BİLİRKİŞİ HEYETİNİN UZMANLIK ALANLARI DAVA İÇİN YETERLİ DEĞİL

Bölge Ä°dare Mahkemesi, davalı Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi ve Fatih Belediyesinin, Ä°stanbul 2inci Ä°dare Mahkemesi tarafından  bazı projeler hakkında verilen yürütmeyi durdurma kararına yaptığı itirazı kabul etti. Bölge Ä°dare Mahkemesi, uyuÅŸmazlığın teknik nitelik arz etmesi nedeniyle Ä°dare Mahkemesi tarafından keÅŸif ve bilirkiÅŸi incelemesi yaptırılmış ve rapor alınmış ise de, bilirkiÅŸi heyetinin iki ÅŸehir plancısı ve bir mimarın katılımıyla oluÅŸturulduÄŸu belirtti. Ancak dava kapsamında oluÅŸturulan bilirkiÅŸi heyetinin uzmanlık alanları itibariyle yeterli olamadığı sonucuna ulaÅŸtı.

 

YENİ BİR BİLİRKİŞİ RAPORU ALINMASINA KARAR VERİLDİ

Mahkeme; mevcut bilirkişi heyetine, genel ulaşım kararları, Kennedy Caddesine ilişkin ulaşım kararları, Otopark alanları kararları gibi ulaşım kararları yönünden ulaşım uzmanı olan şehir plancısı, haritacı, sanat tarihçisi ve restorasyon uzmanı olan mimar bilirkişilerinin de katılımıyla yeni bir bilir kişi heyeti oluşturulması kanaatine vardı. Mahkeme, oluşturulacak yeni bir bilirkişi heyetiyle keşif ve bilirkişi incelemesi yapıldıktan sonra düzenlenecek olan bilirkişi raporu doğrultusunda, yürütmenin durdurulması hakkında yeni bir karar vermek üzere davalı idarelerin itirazının kabulüne karar verdi.

 

DOSYA YENİDEN İDARE MAHKEMESİNE GÖNDERİLDİ

İstanbul 2inci İdare Mahkemesince verilen kararın kaldırılmasına hükmederken 7 günlük yasal süreyi aştığı gerekçesiyle davacı tarafın itirazını reddetti. Mahkeme, yürütmenin durdurulması istemi hakkında yeniden karar verilmek üzere dosyanın ilgili İdare Mahkemesine gönderilmesine oy birliğiyle karar verildi.

 

 

Ä°LETİŞİM: Yüksel Göktürk : 0533 695 37 45 / Nurcan Albayrak :0530 549 54 13





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024