Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 11309 kez okundu. | Fatih Haberleri
Haberin Tarihi :   00 0000 - 11:11

Saadet Fatih İlçesinden Bakkallar Odasına Ziyaret

Büyüt
Küçült
Saadet Fatih İlçesinden Bakkallar Odasına

 

Saadet Partisi Fatih İlçe Başkanı Sayın Muzaffer Serenli, Belediye Meclis Üyesi Av. Tevfik Dağ ve ilçe başkan yardımcılarından oluşan bir heyet İstanbul Bakkallar Odası Başkanı Sayın İsmail Keskin’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette, bakkal esnafının yanında oldukları mesajını veren Serenli, Oda Başkanı İsmail Keskin ve ekibinin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bir alış-veriş merkezi açılışında kullandığı “Bakkal dükkânı olayı bitti. Bakkallar da birleşsin market açsın” sözünün kabul edilemez olduğunu vurgulayan Serenli, hükümetin küresel sömürücü sermayeden yana olduğunu, bakkalların nostaljik ticarethaneler değil, ekonomik, sosyal ve kültürel ihtiyacı karşılayan bir yakın dost olduğunu ve daha da güçlendirilmeleri gerektiğini söyledi. Serenli, “bir araya gelsin denilen bakkallar marketleşirse bir süre sonra o marketleri de uluslararası market zincirleri alacaktır. Böyle giderse 15 sene sonra köşede bakkal olacak ama Mehmet amcanın, Ahmet amcanın bakkalı değil, küresel büyük firmaların bakkalı olacak dedi.

Kasımpaşalı bakkalların bile Başbakan Erdoğan’a “Hayır, bakkalımızı kapatmayacağız” dediğini kaydeden Serenli, küresel bir oyun oynandığını ve bu oyunda küçük esnafın yok edilmeye çalışıldığını dile getirdi. 15 sene önce köyde doğal tarım yapan çiftçinin yerini bugün küresel güçlerin aldığını ifade eden Serenli, mahalle kültürünün önemli bir parçası olan bakkallar üzerinde de aynı oyunun oynandığını söyledi.

 BAŞBAKAN KOLTUĞUNDA RAHAT OTURAMAZ
İstanbul Bakkallar Odası Başkanı İsmail Keskin de sıkıntı içerisinde olan bakkalların, başbakanın açıklamasıyla yıkıldığını belirterek, Küçük esnaf olmazsa, Sayın Başbakanın da kendi koltuğunda rahat oturabileceğini tahmin etmiyorum. Biz hal hatır, marketler kredi kartı şifresi sorar. Biz bu söyleneni hak etmedik dedi. Başbakan’dan düzeltme ve özür beklediklerini söyleyen Keskin, bu önemli esnaf kesiminin göz ardı edilmesini anlayamadıklarını dile getirdi.

 

fatihaktuel/fatih siyaset haberleri/kaynak saadet

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024