Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 5161 kez okundu. | Fatih Haberleri
Haberin Tarihi :   00 0000 - 18:22

Müstakbel Başkan Adayları

Büyüt
Küçült
Müstakbel Başkan

Önümüzdeki yıl milletvekilliği adayı olması beklenen AK PARTİ Fatih ilçe başkanı ve kurucu başkanı Ahmet Baha Öğütken’in Şubat ayı sonlarına doğru ilçe başkanlığından istifa edeceği bildiriliyor.Kuruluşundan bu yana yaptığı fedakarlıklarla şu anda  iktidar partisine yakışan bir teşkilatlanma ve alt yapıya sahip bir ilçe haline getiren Ahmet Baha Öğütken’in koltuğuna bu hızlı çıkış ve sağlamlaşmış alt yapıyı sürdürecek , seçimlerde başarı çıtasını daha da artıracak  başkan adayının kim olacağı hakkında görüş ve fikirler yürütülüyor.

Hem tüzük gereği 3. dönem aynı göreve gelemeyeceğinden hem de gönlündeki Milletvekilliği seçilme arzusunu yerine getirmek için en geç Mart başında görevini bırakması gereken Ahmet Baha Öğütken’in  Boşalan koltuğuna kimin geçeceği merak konusu.

 

Boşalan koltuğa  İl yönetimi’nin dışarıdan mı yoksa  Fatih ilçe yönetiminden birinin mi  görevlendireceği Fatih Ak Parti Siyasetçilerce şu sıralar en çok merak edilen konulardan biri .

 

İktidar partisinin ilçe başkanlığı önemsenilmeyecek bir konu değil bizce de.

 

AK PARTİ İl başkanlığının bu konudaki fikri zamanı geldiğinde görülecek ama bizler gerek teşkilat ta gerekse katılmış olduğumuz sohbet ve Ak Partililerin yoğun olduğu ortamlarda edindiğimiz muhtemel başkan adayları hakkındaki kanaatlerimizi sizlerle paylaşmak istiyoruz. En çok isimleri zikredilen isimler ve özellikleri şöyle:

 

1-Tansel Kaya :

 

SKM Başkanı Fatih Belediyesi Meclis Üyesi,İ.B.B Meclis üyesi,2010  Kültür Başkenti Danışma Kuruluğu üyeliği yaptı,Boğaziçi Ün. Bilgisayar Müh. Mezunu .

 

Sanal alemde ‘O Bir Fenomen’ namı ile tanınıyor. Son derece donanımlı  ve potansiyeli olduğu söyleniyor. İstanbul Büyük Şehir Bel.Başk.Kadir Topbaş’ın yurt dışı gezilerinde kendisine sürekli eşlik ediyor.Genç ve Dinamik.

 

Mustafa Türk:

 

Fatih Ak Parti İlçe Yönetimi Kurucu üyesi. İsmail Hakkın Turnç’a yakınlığı ile tanınıyor. Eski yönetimde teşkilat başkanlığı görevi yaptı.Aile olarak siyasetçi bir  Aileye mensup.Kardeşi Oğuz Türk bu dönem Esenler Belediyesinden Meclis üyesi seçildi.Halen Başkan yardımcılığı yapıyor.

Mustafa Türk şu an  İlçe de Siyasei Hukuk İşleri Birim Başkanlığı görevin de.

 

 

 Başkan adayı olması beklenen bir diğer isim.İslam Kanıtoğlu ile evlilikler dolayısı ile akrabalık ilişkisi var.Teşkilatta Karadeniz grubunun lideri olarak görülüyor.Teşkilattaki ağırlığı gerçekleşen son kongreyle azalmış olduğu söyleniyor.Açık Öğretim mezunu . Belediye Başkanı Mustafa Demir’in kendini desteklediğine inanılıyor.Siyasi manevralarda başarılı olduğu dillendiriliyor.Ahmed Baha Öğütken’in de son zamanlarda kendisine el altından destek verdiği konuşulanlar arasında.

 

Ahmed Hamdi Görk :

 

Muhasebe ve denetim işi ile iştigal ediyor.İlçe yönetiminde şuan Teşkilat Başkanlığı Görevini yapıyor. Teşkilat organizasyonlarındaki başarıları ile son demlerde çok dikkat çekiyor. Ahmet Baha Öğütken’le yıllarca beraber çalışan onun itmeleri ve ısrarları ile siyasete giren Görk Belediye Başkanı Mustafa Demir’in fazla itiraz etmeyeceği  isimlerden. İl yönetimince iyi tanınan ancak fazla desteğinin olması beklenmeyen bir aday. Çalışmaları ile adaylar içerisinde bu işe uygun olduğu düşünülen Görk’ün Üniverste mezunu olması halinde adaylık şansı oldukça yükselecek .

 

İslam Kanıtoğlu:

 

Üç Dönemdir Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Kanıtoğlu son dönem başkan yardımcılığına istek olmasına rağmen ilçe  başkan yardımcısı olamaması ile biliniyor. Teşkilatta eskisi gibi bir ağırlığı hissedilmediği biliniyor. 4 yıllık açı üniversite mezunu Kanıtoğlu Sanayii üretimi ve ticaretle iştigal ediyor.

 

Burada tanıtmaya çalıştığımız muhtemel adaylar dışında İl Yönetimince İlçe Başkanlığı için eski Eminönü İlçe başkanı şimdiki İl Yönetim Kurulu Üyesi ‘nde düşünüldüğü izlemlerimiz den edindiğimiz diğer bir bilgi.  Ayrıca eski Belediye Meclis Başkanlığı yapmış olan Yahya Atıcının da isimi sıkça geçmekte ve adaylık konusunda göz ardı edilmemeli düşüncesi hakim.

 

Tüm bu izlemlerimizi sizlerle paylaşmak istedik. AK PARTİ ‘nin müstakbel ilçe başkanlığı önemli bir merci.Yetkilerinin nerelere   vardığı  , iktidar partisinin yerel iradesini yansıttığı makam  olduğu aşikar. Çok kısa bir sonra yeni anketimizin konusu ve şıkları bu olacak. Şimdiden hayırlara vesile olmasını dileriz.

 

Fatihaktuel.com   F.E.G

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024