Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 5059 kez okundu. | Fatih Haberleri
Haberin Tarihi :   06 Ocak 2012 - 18:05

Hz. İsanın doğuşu ve vaftiz edilişinin yıldönümü nedeniyle Fener Rum Patrikhanesinde düzenlenen ayin ve denizden haç çıkarma töreni yapıldı.

Büyüt
Küçült
Hz. İsanın doğuşu ve vaftiz edilişinin yıldönümü nedeniyle Fener Rum Patrikhanesinde düzenlenen ayin ve denizden haç çıkarma töreni

Yurt dışından gelen kişilerin de aralarında bulunduğu Hıristiyanlar, patrikhanenin bahçesindeki Aya Yorgi Kilisesinde düzenlenen ayine katıldı. Balattaki Fener Rum Patrikhanesine sabah erken saatlerde başlayan ve yaklaşık 3 saat süren ayini Fener Rum Patriği Bartholomeos yönetti.

Ayazma denilen okunmuş suyun dağıtıldığı ayinin ardından cemaat ve din adamlarının oluşturduğu kortej, güvenlik önlemleriyle patrikhaneden çıkarak, dualar eşliğinde Fener İskelesine yürüdü.

Burada Bartholomeosun attığı haçı çıkarmak için aralarında bir kadının da bulunduğu 18 kişi, açıkta bulunan teknelerden denize atladı. Su üstündeki tahta haça ilk ulaşan, Yunan Apostoloes Oikonomov oldu. Eline aldığı haçı, önce kendisi öpen Oikonomov, daha sonra arkadaşlarına da öptürdü. Bartholomeos, kendisine haçı getiren Oikonomova ucunda haç bulunan altın kolye hediye etti. Oikonomov, Yunanistanın Drama şehrinden geldim. 3 senedir katılıyorum, ancak ilk kez kazanıyorum dedi.

BOĞULMA TEHLİKESİ GEÇİRDİ

Çengelköy Rum Ortodoks Aya Yorgi Kilisesinde hac çıkarma töreni düzenlendi. Yaklaşık 3 saat süren ayin sonrası haç atma töreni gerçekleşti. Her yıl olduğu gibi ayine katılanlar daha sonra Çengelköy İskelesine indi. İskelede Metropolit Halkidonosin elindeki haçı denize atmasından sonra bir teknede denize atılan Haçı almak için bekleyen Hataydan gelen Emin Bayramoğlu, Bayram Baklacıoğlu, Diamyanas Balıkçıoğlu ve Yeorgios Mastrovilis haçı denizden çıkarmak için suya atladı. Haç, kısa bir süre sonra Bayram Baklacıoğlu tarafından çıkarıldı. Bayramoğlu çıkardığı haçı öperek, Halkidonose teslim etti.

Haçı denizden çıkarmak için denize atlayan gençlerden Diamyanas Balıkçıoğlu, boğulma tehlikesi geçirdi. Balıkçıoğlunun çırpındığını gören diğer arkadaşları hemen yanına giderek Balıkçıoğlunu tekneye çıkardılar.

Metropolit Halkidonos tarafından denize atılan haç için denize giren 4 genç Halkidonos tarafından birer altın haç kolye ile ödüllendirildi. Ayine katılanlar, haç töreninin ardından Metropolit Halkidonos tarafından kutsandıktan sonra tören sona erdi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024