Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 4854 kez okundu. | Fatih Haberleri
Haberin Tarihi :   00 0000 - 10:28

Diyarbakırdan Aday

Büyüt
Küçült
Diyarbakırdan

 

1973 Diyarbakır doğumluyum, 1850 yıllarda dedelerimizin Bingöl/Genç Kavar’dan Diyarbakır’a yerleşmesinden beri Diyarbakır ruhu ve bilinci ile medeniyetlere ev sahipliği yapmış coğrafyada yaşamaya devam etmekteyim.

Saraykapı’da hayata gözlerini açmış, İskender Paşa Mahallesi’nde bulunan Namık Kemal İl...köğretim sonrasında Ali Emiri Orta Öğretimi daha sonrasında ise Ziya Gökalp Lisesi’nde eğitimi tamamlayarak iş hayatına atıldım. Uluslar arası Dış Ticaret alanında Amerika’da yüksek lisansımı bitirdim. Çocukluğum, Diyarbakır mahallelerinde, surlarında, küçelerinde geçti. Daha dün gibi, tek kapıdan damdan dama atlayarak havlulu evlerin içindeki hayatları gözleyerek Melik Ahmet’e gittiğimizi, sokaklarında mahalle kavgaları ettiğimi, dut ağaçlarında gizli gizli dut yediğimizi hatırlıyorum.

1992 yılında İstanbul’a yerleşmemize rağmen asla memleketimle ilişiklerimi koparmadım. Her zaman işimiz ve evimiz bir parçamız burada oldu. Sipahi pazarında dedelerimizden kalan işimizi hep devam ettirdik. İstanbul’da ve iş hayatımda öğrendiğim her şeyi çevremle ve dostlarımla Diyarbakırlılarla paylaştım. İstanbul’da yaşarken de hep Diyarbakırlı yönümü ortay çıkardım ve bundan da onur duydum. Kazandıklarımı kendi memleketime yatırdım ve istihdama yönelik işler yaptım. Hala Türkiye’nin bazı bölgelerinde farklı alanlarda yatırımımız olmasına rağmen memleketimdeki yatırımlarımdan asla vazgeçmedim. Tüm engellemelere ve farklı tavsiyelere rağmen hep burada kaldım ve burada kalmaya da devem edeceğim. Halen Diyarbakır’da sizlerin teveccühü ile İlköğretim, Lise ve Akşam Lisesi’nden oluşan bir eğitim kompleksin Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmaktayım.

Memleketimiz 2000 yılına kadar ekonomisi çökmüş, binlerce sosyal problemleri olan; özellikle yaşadığımız bu coğrafyada eziyetlerin, problemlerin olduğu köyümüze bile gidemediğimiz, kendimizi dil, din, ırk, kültürel alanlarda seksen yıldır izah edemediğimiz bir süreçten geçtik.

2001 yılında Ak Parti’yi kurduktan sonra memleketimde ve tüm Türkiye’de çok şeyler değişti. Kişi başına milli gelir 3.000 dolardan 10.000 dolara, % -9 büyüyen bir Türkiye’den % +9 büyüyen bir ekonomiye, % 68 enflasyondan % 5 inmesinde, ihracatı 5 kat büyüyen, her gün itibari yükselen ülke konumuna, duble yollar, bedava hastaneler, bedava eğitim, bazı mağdurlara pozitif ayrımcılık, vesayet sistemini kaldırılması ve özellikle vatanımda OHAL gibi ciddi bir sorunun kaldırılması, mensubu bulunduğum Kürt dilinin ve kültürünün önündeki engellerin artık aşılmaya sağlanması gibi önemli adımlar atılmıştır.

Bu adımlar çok önemli olmakla birlikte Diyarbakır’ım için yeterli değildir. Diyarbakır işsizlik rakamlarının en yüksek olduğu şehirlerden biridir. Diyarbakır’ımda hala sivil bir havaalanı yoktur. Diyarbakır’ımda olan tescilli tarihi eserler ile açık hava müzesi olmasına rağmen Turizm de istediği konumda değildir. Diyarbakır’ımın bir tane otoban yolu bile yoktur. Diyarbakır’ım bir ANTALYA, bir TRABZON, bir KOCAELİ, bir GAZİANTEP olabilecek potansiyele ve değere sahiptir. Tüm bu sayılanların devlet tarafından doğru ve açık bilgilendirilmesi, sorunların takip edilmesi, kurumlar arasındaki yatırımlarda Diyarbakır’ın hakkının savunulması adına, bölgede yaşayan halkların talep ve düşüncelerini ilgili yerlere doğru bir şekilde iletilmesini sağlama adına bu misyonu üzerime almak arzusundayım.

2001 yılında Ak Parti İstanbul/ Eminönü kurucu İlçe Başkanlığını, Fatih Belediyesi Meclis Üyeliği, Grup Başkanlığı, Fatih İlçe Başkan Yardımcılığı, önceki dönemden Diyarbakır milletvekili aday adaylığı gibi bir siyasi geçmiş ile karşınızdayım.
Ak Parti kurulduğundan beri de Diyarbakır İl Başkanlığının emrinde oldum. Tüm çalışmalarda ve seçimlerde fiili olarak işin içinde yer aldık. Baki Bey’in istifası üzerine Ak Parti Genel Merkezi şahsıma il başkanlığı teklifinde bulundu. Şahsımın bir talebi olmamasına rağmen partimizin her zaman verilecek görevlerde emrinde olduğumu söyledim. Daha sonra Sayın ADVAN Başkanımızın ismi üzerinde mutabakata vardık. Sayın başkanımızın önderliği ile Ak Parti’me ve milletime hizmet etmeye devam edeceğim.

18 yıldır siyasetin içindeyim ve memleketime hizmet ediyorum. Siyasete Gençlik kollarından başladım ve siyasi partilerin birçok kademesinde aktif görevler aldım. Yerel yönetimler, Siyaset akademisi, Tarih, Avrupa birliği, Devlet ve Yönetimi, iktisadi alanlar, bilişim alanları, mesleki alanım ile ilgili onlarca sertifika programlarına eğitimler aldım.

Küçük yaşlardan itibaren Onlarca Sivil Toplum Kuruluşları’nda gerek başkanlık gerek başkan yardımcılıkları görevlerinde bulundum. Eğitim, kültürel ve meslek ile ilgili bu sivil toplum kuruluşlarında yıllarca topluma hizmet etim ve hala hizmet etmeye devam etmekteyim. Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı’nın kurduğu Sivil Dayanışma Platformunun yürütme kurulu üyesiyim. Bu platformu temsilen gerek demokratik açılım, referandum, yeni anayasa çalışmalarında aktif görevler aldım ve almaktayım. Bu hizmetlerimiz sonucunda da ERGENEKON terör örgütünün suikast listesinde ismimiz yer aldı. Biz bu davaya kefenimizi yanımıza alarak girdik. Bu durum Allah’a şükürler olsun ki doğru ve hak bir yolda olduğumuzun kanıtıdır.

Diyarbakır sahabeler, peygamberlerin kenti Diyarbakır; benim şehrim, benim memleketim, memleketime hizmet etmek arzusunda gerekçelerimle sizlerin huzurunda Ak Parti’mde Diyarbakır’ım için Aday Adayı olmaya karar verdim. Memleketimiz için, Türkiye için hayırlı olmasını Allah’tan dilerim. Kamuoyuna Saygılarımla Bildiririm. Cuma İÇTEN 14 Mart 2011

fatihaktuel/siyaset/cuma içten



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024