Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 8274 kez okundu. | Fatih Haberleri
Haberin Tarihi :   02 Şubat 2016 - 12:11

Chp Fatih Belediyesinin Ağaç Kıyımını Fatih Meclisine Taşıdı

Büyüt
Küçült
Chp  Fatih Belediyesinin Ağaç Kıyımını Fatih Meclisine
CHP’liler Fatih Belediye Meclisi’ne tomruk parçası ve filizlenmiş bir dal ile gitti.

Ak Partililerin meraklı bakışları altında kürsüye çıkan CHP Fatih İlçe Örgütü ve Belediye Meclisi Grup Başkanı Soner Özimer ilçede yapılan ağaç kesimlerine dikkat çekti. Başkan Özimer elinde hastalıklı diye kesilen bir ağaçtan alınan tomruk parçası ve yine başka bir ağaçtan alınan filizlenmiş tomurcuklu dal ile kürsüye çıktı ve şunları söyledi : “ anlamadığımız konu bu ağaçlar hastalıklı diye kesildi, şimdi köklerinden filizleniyor dahası kesilen ağaçların sanayide kullanılan cinsten olması tesadüf müdür ? “

 

Fatih Belediye Meclisi Şubat Ayı 1. olağan oturumunu Pazartesi gerçekleştirildi. Meclise, Belediye Başkan Yardımcısı ve 1. Başkan Vekili Hasan Suver Başkanlık yaptı. Ak Parti Grubuna Yahya Atıcı ve CHP Grubuna Cengizhan Topçu Grup Başkan Vekilliği yaptı. CHP Grup Başkanı Soner Özimerde oturumda hazır bulundu. Meclis CHP Grubunun 35 dakika geç kalması olağan başlama saati dışında 16:35te başladı.

 

Ak Parti Grup Başkan Vekili Yahya Atıcı gündem görüşmelerinden önce söz alarak Belediye Başkanı Mustafa Demirin bir gazete tarafından yapılan anketten, hizmet alanlar tarafından memnuniyet seviyesi en yüksek belediye çıkmasını tebrik etti. CHP Grup Başkan Vekili Cengizhan Topçu ise halka müşteri denmiş ve ilçe yapılan yanlışlıkları görmezden gelmemek lazım diyerek Yahya Atıcıya cevap verdi. Meclis Başkanı Hasan Suver ise “her hizmet hizmet alan tarafından memnuniyetle karşılanmayabilir, çok iş üretirsiniz ama memnuniyet üretemeyebilirsiniz, bu nedenle Sayın Demiri tebrik ediyorum” dedi.

 

Ak Partili Gökhan Ceyhan ‘da “ MHP Fatih İlçe Başkan Yardımcısı İbrahim Küçük Türkmen Dağında hayatını kaybetmiştir. Allahtan rahmet diliyorum, MHP camiasının başı sagolsun. ” dedi. CHP Grubu adına söz alan Grup Başkan Vekili Cengizhan Topçu ise MHPli Küçüke Allahtan rahmet diledi, Sultanahmet Meydanında gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı, Gazeteci Abdi İpekçinin öldürülmesini kınadı ve saygı ile andıklarını dile getirdi.

 

Başkan Vekili Hasan Suver anmaların ardından şunları söyledi : “ Biz 5 bin yıllık tarihi olan ve tarih boyunca özgür bağımsız yaşayan bir milletiz. Yaşadığımız coğrafyada etrafımızda bir takım sıkıntılar yaşanıyor. Ve bunlar bizim içerimize kadar sirayet etti. Bizim refahımız için canını feda eden şehitlerimize Allahtan rahmet diliyoruz. Geçmişte ölen gazetecilerimizin fikirlerini beyan ederken hayatlarından olmasını lanetliyoruz. Kimsenin inancından düşüncesinden ötürü öldürülmemesini diliyoruz. Tek bayrak ve tek devlet ve tek bir millet olarak yolumuza devam edeceğiz. Bu millete ihanet edecek akademisyen yada gazeteci kim olursa olsun karşısında bizi bulacaklardır. “

 

VIZVIZ VE ÇOLAK DİVAN KATİBİ OLDU

 

Mecliste Divan katipliği görevinden istifa eden Cengizhan Topçu ve Serkan Kebapçı yerine Divan katipliğine Ayşe Vızvız ve Aynur ÇOLAK açık oylama ile seçildi. İki grupta Vızvız ve Çolak için oy birliği yaptı.

 

TOMRUK PARÇASI VE FİLİZLENMİŞ DAL İLE KÜRSÜYE ÇIKTI

 

Ak Partililerin meraklı bakışları altında kürsüye çıkan CHP Fatih İlçe Örgütü ve Belediye Meclisi Grup Başkanı Soner Özimer ilçede yapılan ağaç kesimlerine dikkat çekti. Başkan Özimer elinde hastalıklı diye kesilen bir ağaçtan alınan tomruk parçası ve yine başka bir ağaçtan alınan filizlenmiş tomurcuklu dal ile kürsüye çıktı ve şunları söyledi : “ anlamadığımız konu bu ağaçlar hastalıklı diye kesildi, şimdi köklerinden filizleniyor dahası kesilen ağaçların sanayide kullanılan cinsten olması tesadüf müdür ? Yerel Yönetimler Komisyonumuzun bir çalışması oldu. İlçemizde gerçekleştirilen ağaç kesimi var. Bunlar 50 cm çapları olan sağlıklı ağaçlar. Buraya bir tomruk kesiti getirdim. Bu ağaçların sağlıksız diye kesimi gerçekleşmişti. Ağaç türü olarak ta böcek türlerinin yiyebileceği bir tür değildir. Ayrıca kesilen ağaçların kökü bırakıldığı için tomurcuk vermiş durumda. Anlamadığımız hastalık yaşı küçük ağaçlara sıçramıyor da bu tip ağaç sanayinde kullanımı da olan ağaçlara mı sıçrıyor ? Sanayide kullanılan ağaçların talaş yapılması durumunda bile ekonomik değer taşıdığı aşikardır. Buradan sormak istiyoruz madem zararlı haşereler vardı niçin kökleri bırakıldı, kesilme yaşı ve tomurcuk veren ağaçların incelenmesini istiyoruz, şimdiye kadar kesilen ağaçlar ne şekilde değerlendirildi bunları da bilmek istiyoruz. Sözlü önergemizin başkanlık makamına havale edilmesini istiyoruz.”

 

Başkan Vekili Hasan Suver ise “ilçemizde bazı ağaçlara haşere saldırısı olmuştur, bu sebeple kesim yapıldığını biliyoruz ama konuyu inceleyeceğiz.” dedi. Meclis oturumuna Çarşamba tekrar birleşmek üzere ara verildi.

 

page1 2 3 4 DSC_0619 DSC_0622 DSC_0625 DSC_0626 DSC_0633





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024