Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3092 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   10 Şubat 2015 - 11:02

Yunanistana bir kötü haber daha!

Büyüt
Küçült
Yunanistana bir kötü haber

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moodys, Yunanistanın kredi notunu negatif izlemeye almasının ardından 5 Yunan bankasının notunu düşürdü.

Moodysden yapılan yazılı açıklamada, Yunanistan Ulusal Bankası, Piraeus Bank, Alpha Bank, Eurobank Ergasias ve Attica Banktan oluşan 5 Yunan bankasının kredi notlarının bir kademe aşağı çekildiği bildirildi. Karara gerekçe olarak, yeni hükümetin likidite ve finansman için gerekli olan anlaşmaları zamanında sağlayabilme kabiliyetine yönelik belirsizlikler ve Yunanistan Finansal İstikrar Fonunun (HFSF), bankalarının ihtiyaç duyması halinde verebileceği desteğin zayıflama olasılığı gösterildi.

Potansiyel mevduat çıkışlarının, bankaların Yunanistan Merkez Bankasına olan bağımlılığını artıracağı ileri süren Moodys açıklamasında, bunun kredi notlarını daha aşağı çekebileceği uyarısında bulunarak, notların ilave indirimler için değerlendirmede tutulduğu bildirildi.

Moodys, 6 Şubatta yaptığı açıklamayla, Yunanistanın Caa1 olan kredi notunu olası bir indirim için negatif izlemeye aldığını duyurmuştu. Açıklamada, Yunanistan ile resmi kreditörleri arasındaki müzakerelere ilişkin yüksek seviyedeki belirsizliğin not indiriminde etkili olduğunu vurgulanmıştı.

Aynı tarihte, Standard & Poors (S&P) da benzer sebeplerle, Yunanistanın kredi notunu Bden B-ye düşürürken, negatif olan kredi görünümünü korumuştu. 

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024