Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2961 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   10 Mayıs 2018 - 19:07

Yemek kartlarında yeni dönem

Büyüt
Küçült
Yemek kartlarında yeni
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ın hazırladığı yönetmeliğe göre, yemek kartlarında yeni dönem başlıyor. Buna göre, yemek kartında iskonto uygulamasına son verilecek. Komisyon bedeli yüzde 6yı geçemeyecek. Ödemeler ise 30 günle sınırlandırılacak.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ın hazırladığı, yüzde 12leri bulan yüksek oranlarda komisyon alınması nedeniyle esnafı isyan ettiren yemek kartıyla ilgili hazırlanan yönetmeliğe göre, sektörde yüksek komisyonların sebebi olarak görülen iskonto uygulamasına son verilecek.

Yemek kartı kuruluşları, sözleşme yaptıkları işverenlere iskonto uygulamayacaklar ya da farklı isimlerle menfaat talep edemeyecekler. İşverenler de yemek kartı kuruluşundan iskonto veya başka bir menfaat talep edemeyecek. 

YÜZDE 6DAN FAZLA KOMİSYON YOK

Habertürkün haberine göre komisyon oranlarına yüzde 6lık üst sınır uygulanacak. Yemek kartı kuruluşu, esnaftan yüzde 6dan fazla komisyon alamayacak. Komisyon dışında, uygulama, barındırma, kira, sarf malzemesi, işletim, teknik destek ve bakım bedeli ile depozito gibi adlar altında herhangi bir bedel talep edemeyecek. Böylece, esnafın yüksek komisyon oranları ve diğer bedeller nedeniyle yaşadığı mali baskı son bulacak.

30 GÜNÜ GEÇMEYECEK

Düzenleme kapsamında, yemek kartı kuruluşları tarafından esnafa yapılacak ödeme süresi, fatura tarihinden itibaren 30 günü geçemeyecek. Yemek kartı kuruluşları, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı a bildirimde bulunmakla da yükümlü olacak. Yemek kartı kuruluşları sunmuş oldukları hizmetler karşılığında esnafa yapması gereken ödemelerin süresini uzatamayacak. 

Yönetmelik taslağı ile yemek kartlarındaki bakiye devrine ilişkin soru işaretleri de giderildi. Buna göre, ay sonu veya yıl sonu itibarıyla yemek kartında kalan bakiyeler, herhangi bir şart aranmaksızın bir sonraki aya veya yıla devredecek.

Sektörün düzenlemeye uyum sağlaması için 6 ay süre tanınacak.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024