Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2789 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   04 Mayıs 2016 - 14:28

Yarım asırlık tavuk markası Mudurnu Piliç iflas etti

Büyüt
Küçült
Yarım asırlık tavuk markası Mudurnu Piliç iflas

Temeli 1967de Bolunun Mudurnu ilçesinde atılan Türkiyenin ilk entegre beyaz et üreticisi Mudurnu  Piliçin kapısına bir kez daha kilit vuruldu. Mudurnudaki kesimhanesi geçen günlerde kapandı. İş yerinde çalışan 350 kadar işçinin de işlerine son verildi.

Bir dönem bölgenin en büyük istihdam kaynağı olan Mudurnu Tavukçuluk, 1967de, milletvekilliği de yapmış olan Tevfik Türesin tarafından 500 piliçle kuruldu. İflas ettiği 2001e kadar hızla büyüyen  Mudurnunun piliç sayısı 27 milyona ulaştı. Yine 2001e kadar çalışan sayısı 2 bin 200ü buldu.

ÇOK UĞRAŞTI AMA DİRENEMEDİ

2001de yaşanan krizin ardından, bankalara olan kredi borcu nedeniyle Türesin ailesinin mal varlığına, alacaklarına haciz geldi. Ardından Mudurnu Tavukçulukun yüzde 51i 2003te Global İç ve Dış Yatırım Proje Uygulamaları AŞyle satıldı. Ancak Mudurnu Tavukçuluk yine ayakta kalamadı ve tekrar kapatılması gündeme geldi. 2005te İlhan Çetinkaya, Mudurnu Tavukçuluku satın aldı. Ancak fabrika iki yıl sonra bir kez daha kapatıldı.

Mudurnu Piliçin isim hakkını, 2007de satın alan Pak Piliç sahibi Zühal Daştan ve ortakları tesisi  yeniden ayağa kaldırdı. Ancak bir süredir sıkıntıda olduğu haberleri ile gündeme gelen Mudurnu  Piliçin geçen 22 Martta son kez kesim yaptığı tesisin kapatıldığı öğrenildi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024