Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 4111 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   23 Ocak 2017 - 16:29

Yabancı Plakalı Araçlar Cezları nı Gümrükte Ödeyecek

Büyüt
Küçült
Yabancı Plakalı Araçlar Cezları nı Gümrükte
Yabancı plakalı araçlar için yeni bir düzenleme yapılıyor. Düzenlemeye göre, bu araçlara trafik cezası yazıldığında veya kaçak geçiş yaptıklarında gümrükte tahsilat yapılacak.

Türkiyeyi birçok yabancı plakalı araç transit geçiş güzergahı olarak kullanırken, tatil için araçlarıyla gelen gurbetçiler de var. Bu araçların trafikteki durumlarıyla ilgili yeni bir düzenleme yapılıyor.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmaya göre, kaçak geçiş yapanların yanı sıra trafik para cezası kesilen yabancı plakalı araçlar da otomatik olarak sistem tarafından tespit edilecek. Bu kapsamda hazırlanan çalışmalarda son aşamaya gelindi.

GÜMRÜKTE TAHSİLAT

Karayolları Genel Müdürlüğü, Maliye Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı ile ortak yürütülen çalışma ile yabancı plakalı taşıtlara kesilen yol geçiş ücretleri ve bunlara bağlı idari para cezalarının gümrük kapılarında banka ve kredi kartı ile tahsil edilmesi, bunu mümkün kılacak veri aktarımının Gümrük Bakanlığının sistemlerine iletilerek ücret ve cezalarını yatırmayan yabancı plakalı taşıtların Türkiyeyi terk etmesine izin verilmeyecek.

PİLOT UYGULAMA KAPIKULEDE

İlk aşamada sadece tek ve maktu vergiler için ‘İşyeri Pos sistemi çerçevesinde, Kapıkule Gümrük Müdürlüğünde pilot uygulamaya geçilebileceği bilgisi verildi. 

STAR





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024