Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1970 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   28 Nisan 2015 - 13:53

VWde CEO krizi başkanı istifa ettirdi

Büyüt
Küçült
VWde CEO krizi başkanı istifa

Porsche ve Piech ailelerinin kontrolündeki Volkswageni gelecekte kimin yöneteceğine dair aileler arasında yaşanan tartışma ve çekişmeler istifa getirdi.

Avrupanın en büyük araç üreticisi Volkswagenin Başkanı ve şirketin kurucusunun torunu olan Ferdinand Piech görevinden istifa etti. Piechin istifası CEO Marten Winterkornun görevden alınması için başlattığı girişimin başarısız olmasının ardından geldi. Piech, Yönetim Kurulunun dün yaptığı toplantının ardından istifasını açıkladı. Piechin görevini Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Berthold Huber üstlenecek. Piech ve kuzeni Wolfgang Porsche, Volkswagenin yüzde 51 ile ana hissedarı konumundalar. Kısa süre önce Volkswagen Yönetim Kurulu Başkanı Ferdinand Piechin, şirketin CEOsu Martin Winterkorna olan güvenini kaybettiğini açıklamasının hemen ardından Porsche Ailesi de tartışmaya katılmıştı.

Kuzenler kapıştı

Piechin kuzeni olan Porsche SE Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Volkswagenin yönetiminde yer alan Wolfgang Porsche ise Piechin görüşlerine katılmadığını ve kendi düşüncelerini yansıtmadığını açıklamıştı. Porsche ve Piech Aileleri, Winterkornun Piechin yerine icracı olmayan yönetim kurulu başkanı olacağı noktasında hem fikir gözüküyordu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024